Ce planuri are Leonard Doroftei și ce schimbări vrea să aducă în box: „E nevoie de altceva acum”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Captură video Podcast „Un Podcast”
Descriere foto: Sursă foto: Captură video Podcast „Un Podcast”

Leonard Doroftei a vorbit despre planurile pe care le are în lumea boxului, dar și despre proiectele pe care și le-a propus să le realizeze, odată cu întoarcerea în România. 

Leonard Doroftei este un fost pugilist român de succes, care a avut o carieră impresionantă în boxul profesionist și amator. A participat la două ediții ale Jocurilor Olimpice (1992 la Barcelona și 1996 la Atlanta). La Jocurile Olimpice din 1992, a câștigat o medalie de bronz la categoria semiușoară. În 1995, a câștigat titlul de campion mondial la box amator, în categoria semiușoară, la Campionatul Mondial de Box Amator desfășurat la Berlin.

„E nevoie de altceva în box acum”

După cinci ani petrecuți în Canada, boxerul a hotărât să se întoarcă în România și să își împărtășească marea lui pasiune și cu alții. Invitat la podcastul „Un Podcast”, acesta a mărturisit că are de gând să își deschidă o sală de box unde va antrena copii și adulți de toate vârstele. Deși este celebru nu doar în țară, ci și peste hotare pentru performanțele sale, Leonard Doroftei consideră că trebuie să muncească pentru a-și face un nume în lumea antrenorilor de box, așa cum și-a creat o imagine și în lumea sportivilor. Sportivul a precizat că tot ceea ce a făcut a fost prin muncă și că nu i s-a oferit nimic de-a gata și vrea să procedeze la fel și de această dată. 

„Sunt antrenori buni, antrenori care își fac treaba. Dar trebuie să înțelegem că trebuie o schimbare, e nevoie de altceva în box acum. O să îmi fac o școală mică de box, privată, și încep de aici. După care o să încep să antrenez și pentru performanță. Nu am venit să dau lecții nimănui. Eu vreau să fac treaba mea pentru că am văzut ce pot să fac și cred că putem face împreună. Nu pot să vorbesc urât de box pentru că nu am de ce să fac asta. Planurile mele sunt simple. Voi începe să antrenez. Dacă sunt bun voi merge mai departe, dacă nu, mă opresc și voi face altceva. O iau de la zero pentru că nu am antrenat în România foarte mult, nu am un nume în lumea antrenorilor. Trebuie să îmi fac un nume prin muncă. Performanța pe care am făcut-o, am făcut-o prin muncă, nu mi-a oferit nimeni. Am reușit să mă impun și am plecat exact de la zero”, a declarat Leonard Doroftei.

Te-ar putea interesa și: Mimi Brănescu, creatorul serialului fenomen „Las Fierbinți”, dezvăluie poveștile din spatele personajelor

„Boxul nu înseamnă bătaie”

De asemenea, Leonard Doroftei a menționat că boxul nu este o simplă bătaie, așa cum poate mulți ar crede, ci înseamnă mult mai mult de atât. Ca orice alt sport, ajută la menținerea sănătății, la crearea unei discipline, aducând, în cele din urmă, o satisfacție enormă celor care învață cu adevărat cum se realizează loviturile.

„Eu chem copiii din toată inima să vină la box. Boxul nu înseamnă bătaie, înseamnă mișcare, sport, sănătate. Am 54 de ani și nu am probleme medicale după câți pumni am luat. Până nu încerci ringul de box, nu știi. Nu trebuie neapărat să faci performanță. E un sport complex. Când înveți să faci o combinație de lovituri, va fi o satisfacție enormă. Asta e frumusețea boxului. Eu nici nu trebuie să stau să mă uit, pot să stau cu spatele și îi aud cadența loviturilor. Nu toate loviturile au aceeași intensitate”, a precizat Leonard Doroftei, la podcastul „Un Podcast”.

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Loredana Tanase | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel