O rețetă delicioasă de coaste de porc condimentate și apoi coapte încet la cuptor cu piure de păstârnac, sau cu piure de cartofi dulci.
Pentru prepararea a 3-4 porții din acest preparat savuros vei avea nevoie de:
Pentru Coastele la cuptor:
1 bucată întreagă de coaste de porc (sau scăriță)
1 lingură cu varf Ras el Hanout
1 linguriță boia afumată
1/2 linguriță chimion măcinat
1/2 linguriță fulgi de chili
2 linguri ulei
sare, piper negru
Pentru piureul de păstârnac:
300 gr păstârnac
150 gr cartofi
1/4 linguriță turmeric
1 lingură unt
lapte
sare
Mod de preparare:
1. Pentru început amestecăm ras-el-hanout cu boia, chimion și chili. Ștergem coastele cu șervețele de hârtie, le condimentăm cu sare, piper și amestecul de condimente făcut anterior. La final, ungem carnea cu ulei. Dacă avem timp, lăsăm coastele astfel pregătite la frigider peste noapte.
2. Tăiam bucata de coastă și punem bucățile într-un vad termorezistent. Turnăm 50 ml de apă pe marginea vasului, doar cât să acopere fundul vasului. Lăsăm la cuptor, la 150C timp de 2 ore. După coacere acestea se lasă la răcit.
3. Se încinge o tigaie și se adaugă câteva linguri din sosul de pe costițe. Se așează costițele cu carnea în jos și se lasă la prăjit până se rumenesc.
4. Pentru piure, puteți adăuga un morcov pentru o culoare frumoasă. Se taie bucăți și se pun într-o oală. Se acoperă cu lapte și se adaugă sare și turmeric. Se fierbe totul la foc mic, până este păstârnacul fiert.
5. Se mixează legumele, untul și puțin lapte până obținem un piure cremos. Adăugăm sare după gust.
6. Coastele sunt servite cu piureul de păstârnac și puțin din sosul lăsat de carne în vas. Preparatul poate fi decorat cu fulgi de chili și ulei de pătrunjel.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News