Ce s-a ales de membrii trupei L.A. Liviu Vârciu vrea să reunească formația, după 20 de ani: „E complicat. Dar vom fi tot trei”

Data publicării:
Liviu Varciu și trupa L.A/ foto Facebook
Descriere foto: Liviu Varciu și trupa L.A/ foto Facebook

Liviu Vârciu are în plan să reunească trupa L.A, după 20 de ani. 

Liviu Vârciu reunește trupa L.A, la 20 de ani de la destrămare, pentru a concerta  în cadrul festivalului I Love 90’s. 

Potrivit artistului, noua formulă a trupei a suferit unele modificări, dat fiind că foștii săi colegi  au îmbrățișat, între timp, alte domenii. 

 

„Adi a făcut niște cursuri de bucătărie în Anglia, a fost plecat 10 ani în Anglia, dar s-a întors acasă. Și acum cochetează cu studioul. Iar Ache, Aurel, nu știu dacă o să mai fie alături de noi. El muncește, e plecat pe vas și stă trei luni acasă, două luni plecat și tot așa. E complicat. Dar vom fi tot trei, il vom lua cu noi pe George, omul care orchestrează și compune pentru L.A.”, a declarat Liviu Vârciu pentru Unica. 


Câștigau mii de euro zilnic


Mai mult, artistul dezvăluie că aveau câștiguri colosale, în urmă cu 20 de ani, însă nu a știut să economisească banii. A trăit clipa și s-a bucurat de o viață de lux, vacanțe și petreceri extravagante. 

„ Da. Și 9.000, și 12.000 (n.r sumele pe care le câștigau zilnic). (...) N-am făcut nimic cu banii. I-am cheltuit pe distracție, haine… Organizam petreceri, închiriam iahturi. Eram în vacanță cu L.A. Am fost trei luni de zile în America și acolo s-au dus și o parte bună din bani. Am fost și în Vegas, am fost în toată America”, a mai spus artistul

 

 

Hitul „ochii tăi” a fost scris în 2 ore

Youtube video image


„Piesa “Ochii tăi” nu trebuia să fie pe album. Noi i-am dat casei de producție nouă piese și ei ne-au spus că n-au cum să pună nouă piese pe un album. Atunci se scoteau casete, pe vremea aia. Și rămânea bandă când întorceai caseta pe partea B. Erau cinci piese pe-o parte și patru pe cealaltă (râde). Și am făcut piesa aia – George Călin a muncit mai mult la ea – în două ore”; a mai spus artistul pentru sursa citată. 

 

 

Nu a încasat niciun ban pentru primul album

 

 

„Pentru primul album L.A. eu nu am luat nici un ban. Eu l-am dat cadou. Am vrut să-mi pună poza pe copertă. Atât! Şi am zis: bă, dacă-mi pui poză pe copertă, eu nu vreau nimic. Şi el mi-a zis: îţi fac şi CD-ul color. A fost primul CD color din România. Am vrut să mă văd color, galben cum eram. Mi-a dat cadou o ladă de gin şi o ladă de ulei. Albumul s-a vândut în 865.000 de exemplare, pe acte, noi nu ştim cât au vândut fără acte. S-au luat 2 dolari pe bucată, iar asta înseamnă un milion şase sute de mii de dolari. Atât s-a câştigat pe album, pe acte. Eu l-am dat gratis pe o ladă de gin şi că m-a făcut color. Apoi, mi-a dat 5.000 de euro să mă duc într-o vacanţă. Eu nu ştiam fraţilor nimic pe vremea aia. Părinţii noştri nu au avut posibilităţi, am fost săraci, aveam câte o pereche de pantaloni pe care o spălam şi iar o îmbrăcam”, a povestit Liviu Vârciu în podcastul lui Pepe.

 

L.A. a fost o formație românească înființată în anul 1998 de către Liviu Vârciu și Aurelian Ciocan. Cei doi au numit trupa după inițialele prenumelor lor, atrăgându-l în proiectul muzical și pe Adrian Zainea. În 1999 au lansat primul lor album de studio, Femeia, vândut în 600.000 de exemplare, un record la acel moment. În următorii trei ani au lansat încă șase materiale discografice. Pentru albumul L.A. Club, produs împreună cu casa de discuri Music & Music, au abordat un gen muzical diferit de cel de până atunci, și anume dance.

În anul 2000 au lansat cartea despre istoria formației Toată viața mea, produsă în colaborare cu Andrei Rosu. De-a lungul carierei lor au avut șase turnee naționale și trei internaționale, cântând pentru comunitățile de români din Statele Unite, Canada și Germania. În 2001, au obținut premiile „Cel mai bun album de muzică de petrecere”, iar doi ani mai târziu premiul pentru „Cel mai îndrăzneț proiect muzical al anului 2003”.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel