Ce să adaugi în cafea pentru a-ți proteja creierul și memoria. Recomandările unui medic neurolog

Data publicării:
Sursa foto: freepik.com
Descriere foto: Sursa foto: freepik.com

Descoperă cum poți spori beneficiile cafelei tale de dimineață cu aceste ingrediente care promovează sănătatea cerebrală și funcția cognitivă pe termen lung, conform sfaturilor unui expert în neurologie.

Să bei o ceașcă de cafea este un ritual zilnic pentru mulți oameni, însă puțini știu că această băutură populară poate fi și mai benefică pentru creier dacă îi sunt adăugate anumite ingrediente. Doctorul Brandon Crawford, un neurolog american, a dezvăluit 5 condimente care pot transforma cafeaua într-un adevărat elixir pentru memorie și sănătatea mentală.

Crawford, într-un interviu pentru portalul „She Finds”, a explicat că anumite condimente precum scorțișoara, ghimbirul, turmericul, nucșoara și piperul negru nu doar că îmbunătățesc gustul cafelei, dar oferă și o serie de beneficii neuroprotectoare.

Aceste condimente conțin antioxidanți, substanțe antiinflamatoare și alte compuși care ajută la menținerea sănătății creierului și la prevenirea bolilor neurodegenerative.

Te-ar putea interesa și: Cei 7 factori care ne ajută în viață, dezvăluiți de Leon Dănăilă: „Dacă nu ai asta în activitatea pe care o duci zilnic, atunci te degradezi”

Scorțișoara: un scut împotriva stresului oxidativ

Potrivit specialistului, scorțișoara se remarcă prin nivelul său ridicat de antioxidanți, ceea ce o transformă într-un scut împotriva stresului oxidativ, un factor de risc major în dezvoltarea unor afecțiuni precum Alzheimer. În plus, scorțișoara reglează nivelul de zahăr din sânge, esențial pentru o funcție cognitivă optimă.

Te-ar putea interesa și: Cum te poate ajuta cafeaua să îndrăgești activitățile dificile. Sfaturi surprinzătoare de la Doctor Mihail

Ghimbir și turmeric: un duo puternic

Ghimbirul, pe de altă parte, ajută la echilibrarea neurotransmițătorilor din creier, îmbunătățind concentrarea și agilitatea mentală. Acțiunea sa antiinflamatoare și antioxidantă reduce deteriorarea cerebrală și stresul oxidativ. Turmericul este un alt aliat al sănătății cerebrale. Conform lui Crawford, acesta crește nivelurile de BDNF, un hormon care combate procesele degenerative din creier. De asemenea, acțiunea sa antiinflamatoare și antioxidantă puternică protejează memoria și funcția cognitivă.

Te-ar putea interesa și: Cum reducem treptat consumul de zahăr. Trucuri de la specialiști: „Voința nu este suficientă”

Nucșoară și piper negru

Nucșoara, pe lângă faptul că oferă un gust cald și aromat, are proprietăți neuroprotectoare care îmbunătățesc memoria și previn degenerarea neuronală. În plus, este asociată cu o stare de spirit pozitivă.

În cele din urmă, deși poate părea surprinzător, piperul negru este o un ingredient excelent pentru cafea. Îmbunătățește absorbția curcuminei prezente în turmeric, amplificând efectele sale benefice asupra creierului. În plus, favorizează digestia și asimilarea nutrienților.

Includerea acestor condimente în rutina ta zilnică de cafea este o modalitate simplă și delicioasă de a avea grijă de creier pe termen lung. Așa cum a subliniat doctorul Crawford, combinația de scorțișoară, ghimbir, turmeric, nucșoară și piper negru transformă cafeaua într-un adevărat elixir pentru memorie, concentrare și sănătate mentală, notează 20minutos.es.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel