Ce să faci în cazul înțepăturilor de insecte. Sfatul medicului Mihail Pautov privind acordarea primului ajutor: „Putem ajunge la reacții alergice”

Data publicării:
Dr. Mihail, captură video TikTok
Descriere foto: Dr. Mihail, captură video TikTok

Înţepăturile de insecte pot fi uneori extrem de periculoase. Medicului Mihail Pautov a spus ce trebuie să facem pentru acordarea primului ajutor.

Înțepăturile de insecte, deși adesea percepute ca simple neplăceri, pot deveni extrem de periculoase în anumite circumstanțe. Unele insecte, precum albinele, viespile sau furnicile de foc, injectează venin atunci când înțeapă, iar acest venin poate declanșa reacții alergice severe la persoanele sensibile. Cea mai gravă reacție este anafilaxia, o situație medicală de urgență care poate pune viața în pericol. Anafilaxia se manifestă prin dificultăți de respirație, umflarea gâtului și feței, bătăi rapide ale inimii și o scădere bruscă a tensiunii arteriale.

Înţepăturile de insecte pot fi uneori extrem de periculoase. Sfatul medicului Mihail Pautov privind acordarea primului ajutor

De la durere și mâncărime, până la umflături sau reacții alergice care necesită intervenție medicală urgentă, cunoașterea primului ajutor și a semnelor de avertizare este esențială pentru a preveni complicațiile. Medicul Mihail Pautov subliniază importanța unei reacții rapide pentru a evita riscurile asociate acestor incidente comune.

„Ca simptome avem durerea locală și inflamare, mâncărime și în cazuri severe putem ajunge la reacții alergice”, a spus medicul Mihail Pautov în mediul online.

Te-ar putea interesa și: Cum îi protejăm pe copii de deshidratare și arsuri solare. Doctor Mihail a oferit o serie de recomandări: „Îi afectează în același fel cum ne afectează și pe noi adulții”

Ce să faci în cazul înțepăturilor de insecte

Primul pas în acordarea primului ajutor este îndepărtarea imediată a acului, dacă este o înțepătură de albină, folosind o pensetă. În al doilea rând, aplicarea de gheață timp de 10-20 de minute poate reduce durerea și umflarea. 

În al treilea rând, medicul Mihail Pautov recomandă utilizarea antihistaminicelor, creme sau medicamente orale, pentru a ameliora mâncărimea și inflamația. Monitorizarea atentă a simptomelor este esențială, iar în cazul apariției dificultăților de respirație, umflării feței sau a buzelor, se impune solicitarea ajutorului medical de urgență.

Te-ar putea interesa și: De ce nu este bine să ne trosnim degetele. Nicolae Onu: „Vai de capul celui care face așa ceva!”

„Ca prim ajutor trebuie să îndepărtăm acul. Dacă este o înțepătură de albină, folosește o pensetă pentru a îndepărta acul. În al doilea rând, poți să aplici gheață. Durerea și umflarea se reduc aplicând gheață timp de 10-20 minute. Gheața se învelește într-un prosop.

În al treilea rând, poți să folosești antihistaminice, creme sau medicamente orale pentru a reduce mâncărimea și inflamația. Este important să urmărești pacientul sau propriile simptome. Dacă apar dificultăți de respirație: umflarea feței, umflarea buzelor, e foarte important să soliciți ajutor medical de urgență”, a mai precizat medicul Mihail Pautov în mediul online.

Te-ar putea interesa și: Cele mai bune fructe de consumat pe timpul verii. Mihaela Bilic: „Sunt prietenoase cu digestia și cu silueta”

@doctor.mihail

Înțepăturile de insecte pot produce disconfort, iar in unele cazuri, reacții alergice severe. ☝????????????‍⚕️????

♬ original sound - doctor.mihail



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel