Specialiștii au identificat mai multe beneficii pentru care merită să consumi porumb.
Porumbul nu lipsește aproape din meniul niciunui grătar, mai ales în sezonul cald. Fie că este servit ca atare, într-o salată sau în alte moduri, acesta este, fără doar și poate, „vedeta” sezonului estival. Dar te-ai gândit vreodată ce se întâmplă în organismul tău atunci când consumi porumb? Pentru a pune capăt acestor curiozități, specialiștii au identificat câteva lucruri pe care trebuie neapărat să le știi.
Dacă plănuiești să arunci niște porumb pe grătar vara aceasta, să știi că vei primi, de asemenea, un aport de minerale important la fiecare porție în parte.
De exemplu, porumbul galben oferă potasiu, un mineral despre care se știe că ajută la scăderea nivelului tensiunii arteriale, la menținerea oaselor puternice și la prevenirea pietrelor la rinichi.
Te-ar putea interesa și: Fructele care hidratează cel mai bine. Trebuie neapărat să le consumi pe caniculă
Toate fructele și legumele conțin compuși vegetali, dintre care mulți sunt pigmenți care dau culoare produselor și care pot face minuni pentru sănătatea ta. Doi compuși comuni care se găsesc în porumb, cunoscuți sub numele de luteină și zeaxantină, sunt cei care dau porumbului galben culoarea sa bogată și sunt cruciali pentru sănătatea ochilor și a vederii tale. Potrivit unui raport publicat în Nutrients, acești doi compuși sunt principalii pigmenți care se găsesc în retină și sunt necesari pentru a-ți proteja ochii de lumina albastră. Nu numai că protejează împotriva daunelor cauzate de lumina albastră, dar s-a constatat că ajută în cazul problemelor legate de vârstă, cum ar fi cataracta și degenerarea maculară.
Dacă ai nevoie de o gustare sănătoasă care să-ți țină de foame până la următoarea masă, poți încerca întotdeauna să te bucurați de porumb sub formă de popcorn.
Bogat în fibre și cu puține calorii, popcornul este o gustare preferată de mulți. Floricelele de porumb, în special cele făcute în casă, sunt o gustare săracă în calorii și bogată în nutrienți, care s-a dovedit că mențin sațietatea.
Și, din fericire, cercetările susțin, de asemenea, că popcornul este o gustare sănătoasă.
Porumbul are un conținut ridicat de vitamina B6 și vitamina B9 - două vitamine majore care joacă un rol în metabolismul energetic și în alte funcții importante din organism. De asemenea, conține și alte vitamine B în cantități mai mici, cum ar fi acidul pantotenic (vitamina B5).
Porumbul poate oferi, de asemenea, o doză utilă de niacină, cunoscută și ca vitamina B3. Această vitamină B este legată de lucruri precum o piele sănătoasă, o digestie mai bună și sănătatea digestivă. Se recomandă ca adultul mediu să primească aproximativ 16 miligrame de niacină pe zi, iar un știulete de porumb oferă aproximativ 2,5 miligrame, notează Eatthis.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News