Regina Elisabeta a II-a a folosit mai multe semnale speciale, în timpul domniei sale.
De-a lungul domniei sale, Regina Elisabeta a II-a a folosit mai multe semne secrete, care să le indice imediat supușilor ei cum trebuie să acționeze. Un bărbat care a lucrat pentru Regina Angliei timp de opt ani a dezvăluit ce mesaj voia suverana să transmită atunci când folosea ruj.
Vorbind într-un episod special al emisiunii Antiques Roadshow, dedicată "celebrării domniei și vieții lungi a Majestății Sale Regina", Ian Scott Hunter a împărtășit semnalul pe care regina îl dădea ajutoarelor ei atunci când era gata să plece de la un eveniment.
Regina era văzută deseori aplicându-și un ruj de culoare aprinsă în timp ce se afla în public și chiar dacă foarte mulți au interpretat-o pe aceasta ca fiind foarte atentă permanent la înfățișarea ei, se pare că în spatele acestui gest exista adesea un motiv ascuns.
"Cred că există o etichetă conform căreia doamnele nu se machiază în public. Dar, ea își avea geanta pe o parte și își scotea rujul și îl punea fără oglindă sau altceva, iar acesta era un semnal pentru doamne că era gata să plece. Așa că, bineînțeles, toți își adunau lucrurile și Majestatea Sa se ridică în picioare aproape imediat.”, a declarat Ian Scott Hunter, notează thesun.co.uk
De asemenea, se credea că Majestatea Sa își folosea geanta ca modalitate de a trimite și alte semnale către ajutoarele sale.
Schimbându-și geanta de pe partea stângă, pe partea dreaptă, însemna faptul că era gata să încheie o discuție cu cineva.
Potrivit istoricului regal Hugo Vickers, Regina își așeza, de asemenea, geanta pe o masă, dându-le un avertisment de cinci minute asistenților săi că va pleca în curând.
Cât au costat funerariile Reginei Elisabeta a II-a. Este vorba despre o sumă impresionantă
O altă descoperire care a ieșit de curând la iveală este faptul că patrupezii Reginei beneficiau în fiecare zi de câte un meniu special, făcut chiar de Majestatea sa.
"Când lucram la palat, chiar aveam un meniu regal pentru câini. Aceasta enumera în fiecare zi ceea ce trebuiau să mănânce câinii. Într-o zi era carne de vită, a doua zi pui, a treia zi miel, după care iepure.
"Carnea de vită venea, o găteam, o tăiam în bucăți foarte fine și apoi făceam același lucru și cu puiul. Le puneam la poșat și, din nou, le tăiam foarte, foarte mărunt pentru a ne asigura că nu există oase, astfel încât câinii să nu se înece.", a declarat Darren McGrady, fost bucătar regal, după cum scrie presa internațională.
15 lucruri pe care sigur nu le știai despre Regina Elisabeta a II-a
Tot fostul bucătar al palatului, Darren McGrady, a declarat faptul că nimănui din familia regală nu le sunt permise crustaceele, deoarece sunt "prea riscante", posibil din cauza riscului de intoxicație alimentară.
De asemenea, el a spus că foie grasul nu se află în meniu (cel puțin în public), probabil din cauza preocupărilor etice.
McGrady, care a fost bucătar la Palatul Buckingham între 1982 și 1993, a adăugat: "Fără cartofi, orez sau paste la cină".
"Când Regina lua cina pe cont propriu, era foarte disciplinată. Regula era fără amidon...", a mai dezvăluit el.
Carnea rară și apa de la robinet în țările străine sunt, de asemenea, nerecomandate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News