Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic fructe de pădure. Beneficiile pe care nu le știai până acum

Data publicării:

Specialiștii au identificat cele mai importante beneficii ale fructelor de pădure.

Fructele de pădure sunt unelele dintre cele mai sănătoase alimente pe care le puteți consuma. Sunt delicioase, extrem de colorate și de apetisante, dar dețin și un aport important de antioxidanți și au capacitatea de a contribui la reducerea riscului de boli cronice.

În general, cele mai comune fructe de pădure, inclusiv căpșunile, afinele, murele, zmeura și afinele, sunt bogate în nutrienți esențiali precum vitamina C, acid folic, fibre și potasiu. Fructe de pădure precum acai, soc și goji sunt, de asemenea, pline de nutrienți și oferă beneficii Astfel, o mulțime de cercetări care datează de zeci de ani arată că ele au și multe alte avantaje asupra coprului uman, iar despre asta vom vorbi mai jos, notează EatThis.

Ce se întâmplă dacă mănânci fructe de pădure

Calitatea dietei tale se va îmbunătăți

Fructele de pădure se numără printre cele mai bogate alimente vegetale, bogate în nutrienți de cea mai înaltă calitate. Merișoarele, afinele, murele, zmeura și căpșunile sunt sărace în calorii (aproximativ 60-80 de calorii pe o cană de fructe de pădure proaspete) și sunt pline de numeroase vitamine, minerale și alți compuși bioactivi esențiali pentru sănătate și prevenirea bolilor. Unii dintre cei mai notabili nutrienți din fructe de pădure includ fibre, vitamina C, acid folic, potasiu, mangan, vitamina K și polifenoli, inclusiv antociani și taninuri. 

Citește și: Carmen Brumă, rețetă de brownie de dietă: „Fără zahăr, cu fructe de toamnă și colagen”. E gata în doar câteva minute

Creierul poate fi mai ager

Tot studiile arată și că fructele de pădure au capacitatea de a ne ajuta să ne menținem memoria și funcția cognitivă cât mai în priză, pe măsură cu înaintarea în vârstă. Fructele de pădure sunt una dintre componentele alimentare de bază ale dietei MIND, dieta care s-a dovedit a reduce riscul de declin neurologic.  Se crede că fructele de pădure îmbunătățesc sănătatea creierului, motiv pentru care ar trebui să le introduci în dieta ta de cel puțin două ori pe săptămână. 

Nivelul de zahăr din sânge se va modera

Datorită fibrelor și a altor compuși bioactivi benefici prezenți în fructele de pădure, studiile arată că acestea pot ajuta la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge și a nivelului de insulină. Spre exemplu, un studiu a constatat că atunci când fructele de pădure sunt savurate ca parte a unei mese sau a unei gustări cu alți carbohidrați, acest lucru poate ajuta la temperarea atât a nivelului de zahăr din sânge, cât și a nivelului de insulină, precum și la ameliorarea hiperglicemiei postprandiale și a hiperinsulinemiei la adulții supraponderali sau obezi cu rezistență la insulină.


Îți poți prelungi viața

Afinele sunt unele dintre alimentele cele mai bine corelate cu o longevitate mai mare. Cercetătorii au observat un risc de deces cu 5% mai mic pentru fiecare 3,5 porții pe săptămână. Astfel, dacă alegi și tu să le incluzi în dieta ta, acest lucru îți poate adăuga câțiva ani la viață, dacă obiceiul alimentar este menținut pe termen lung.

Citește și: Medicamentul pe care nu trebuie să îl iei când ești răcit. Codruț Sarafoleanu: Găsesc ceva, pe la vecini, rămas în casă

Poți slăbi

Fructele de pădure sunt o opțiune excelentă pentru oricine încearcă să slăbească și să se tonifieze. Astfel, mumărul mare de fibre pe care acestea îl conțin vă va ajuta să vă mențineți satisfăcut pe o perioadă lungă de timp, deoarece ele încetinesc digestia și moderează nivelul de zahăr din sânge. În comparație cu alte fructe, fructele de pădure sunt, de asemenea, mai sărace în zaharuri naturale și calorii.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel