Lidia Fecioru a dezvăluit ce se întâmplă dacă păstrăm o căsătorie de dragul copiilor.
Lidia Fecioru a fost prezentă în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, de pe Antena 3 CNN, acolo unde a vorbit despre căsătoriile de dragul copiilor. Bioenergoterapeutul susține că tot mai multe cupluri aleg să-și sacrifice fericirea numai pentru copiii lor. Specialistul spune că, în aceste cazuri, atât părinții cât și copiii vor avea de suferit.
"Copiii încep să aleagă. Copilul chiar dacă este mic alege mereu confortul. Copilul tot una spune: Eu vă vreau pe amândoi. Din acest motiv mulţi părinţi se întorc înapoi şi stau de dragul copiilor.
Cele două persoane nu mai pot crea un cadru de familie în casă, ci vor continua certurile de rigoare şi reproşurile. Copilul simte şi vede. Chestiile acestea nu sunt bune deloc. Nu te gândeşti sub nicio formă la sănătatea copilului.
Eu merg pe principiul "Avem o singură viaţă". Este sacrificiu mare pentru că un copil simte răceala dintre părinţi, ruperea dintre părinţi şi poate că asta îl va face să sufere şi mai mult.
Noi trebuie să ştim ce vrem cu adevărat. O mamă liniştită şi echilibrată poate creşte un copil foarte bine singură. Nu îi impui niciodată partenerului copiii, dacă vrei să crească sănătoşi, echilibraţi.
Nu staţi de dragul copiilor. Copiii cresc, îşi iau aripi şi de genul acesta de familii fug foarte repede. Acei copii rămân cu traume sufleteşti din cauza lipsei de iubire. Dacă stăm nu ni se mai întind mâinile să îmbrăţişăm.
Sacrificul nu îl faci din propria ta laşitate. Nu ai fost curajos nici să rupi relaţia, nici să creezi o relaţie sănătoasă. Dacă am hotărât să plecăm stăm de vorbă cu copilul, cu partenerul, divorţăm şi creştem copilul, unul, dar sănătos", a spus Lidia Fecioru.
1. Îndrăgostirea
Prima etapă este îndrăgostirea. Îndrăgostirea este pasiunea. Îți place și cum miroase și cum merge și cum stă și cum se așează și cum se îmbracă și cum se dezbracă, totul. Chiar dacă sunt unele defecte, noi nu le vedem, trecem peste tot și peste toate. Aceste etape le putem lungi, adică, putem fi îndrăgostiți 10 ani de partenerul nostru.
Îndrăgostirea este pasiunea. Îți place și cum miroase și cum merge și cum stă și cum se așează și cum se îmbracă și cum se dezbracă, totul. Chiar dacă sunt unele defecte, noi nu le vedem, trecem peste tot și peste toate.
2. Confortul și crearea cuplului
A doua etapă este confortul și crearea cuplului. Noi tot timpul spunem când găsim pe cineva că este sufletul nostru pereche. Nu are cum. Dacă ar fi sufletul pereche ar fi un dezastru, că nu poți să trăiești cu tine însuți. De cele mai multe ori, cealaltă pereche are ce ne lipsește nouă. Lucrurile acestea sunt foarte importante, pentru că noi așa, construim cuplul. Ne acomodăm unul cu celălalt.
În această perioadă se pun la punct, cine este cel care aduce mai mulți bani, cine este cel care are grijă de casă, cine e cel care duce gunoiul mai des. Își trasează obiceiurile, tot ce are de făcut. De obicei, în etapa asta se întâmplă foarte multe divergențe, dar pentru că este la început, se trec cu vederea.
3. Îndoielile
La etapa a treia începem să avem îndoieli. Sigur am ales ce trebuie? În perioada de acomodare, are loc și cearta și ulterior vine perioada de îndoială. E bine să cântărim foarte bine. Pentru că momentele de îndoială în interiorul nostru ne omoară sentimentele pe care le aveam la început.
4. Respectul
Etapa a patra este vulnerabilitatea, sau onestitatea, respectul. În această etapă ne accentuăm părțile umane din noi. În perioada aceasta apar deja copiii și vezi cât de multe responsabilități își asumă fiecare.
5. Stabilitatea
Etapa a cincea este stabilitatea. Din punct de vedere psihologic stabilitatea vine pe la 40, 45 de ani. Dacă ne uităm la ce se întâmplă acum în societate, stabilitatea nu mai știi când mai e. Nu o mai putem lega de vârstă pentru că se schimbă valorile, se schimbă interesele, se schimbă totul. Viața în sine s-a schimbat, Nu mai putem să spunem că trăim astăzi cum trăiam acum cinci ani.
Dacă vrem să păstrăm persoana de lângă noi și ne este scumpă trebuie să avem și răbdare și toleranță și iertare. Omul slab este cel care nu iartă, Iartă oamenii puternici.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News