Ce se întâmplă dacă urinezi la duș. Există o serie de riscuri, dar și beneficii.
Ce se întâmplă dacă urinezi la duș? Află la ce riscuri te supui și cum te poți îmbolnăvi. Urinarea la duș poate fi ceva ce faci din când în când, fără a-ți da prea mult de gândit. Sau poate o faci, dar te întrebi dacă este de fapt OK.
Pentru oameni conștienți de mediu, nu este numai OK, ci este un proces benefic și pentru planetă, deoarece conservă apa.
Dar din punct de vedere al sănătății nu este tocmai indicat să urinezi la duș, deoarece dușul este un loc din care doriți să ieșiți de la mai curat decât atunci când ați intrat.
Adevărul este că, în timp ce urina nu este la fel de curată și pură pe cât cred unii oameni că este, de cele mai multe ori nu îți poate provoca probleme de sănătate dacă urinezi la duș, arată Healthline.
În ciuda zvonurilor contrare, urina nu este sterilă. Acesta poate conține zeci de tipuri diferite de bacterii, inclusiv Staphylococcus și Streptococcus, care sunt asociate cu diferite tipuri de infecții. Cu toate acestea, numărul de bacterii este relativ scăzut în urina sănătoasă, deși acestea pot fi mult mai mari dacă aveți o infecție a tractului urinar.
Urina sănătoasă conține în mare parte apă, electroliți și deșeuri, cum ar fi ureea. Ureea este rezultatul descompunerii proteinelor. Este puțin probabil ca propria urină să provoace o infecție, chiar dacă bacteriile din urină și-au făcut loc în corpul tău printr-o tăietură sau altă rană pe picioare sau picioare.
Citește continuarea pe DC Medical.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News