Tonul, chiar și conservat, aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate. Iată câteva dintre ele, dar și ce riscuri presupune.
Există nenumărate beneficii ale conservelor de ton chiar dincolo de beneficiile pentru sănătate: este stabil la raft, ieftin și poate fi folosit în diferite feluri, de la salate la sandvișuri - sau, ca atare, sunt o mulțime de rețete care includ ton conservat.
În ceea ce privește beneficiile nutriționale, conserva de ton are o mulțime, deși este important să nu exagerați cu acest produs de bază, deoarece prea mult ton ar putea duce la otrăvire cu mercur. În cea mai mare parte, totuși, includerea conservelor de ton în dietă poate fi o completare grozavă, datorită tuturor efectelor pozitive pe care le poate avea asupra corpului.
Așadar, dacă vă place tonul, iată câteva lucruri pe care ar trebui să le știi despre ce se întâmplă cu corp atunci când mănânci ton conservat.
1 Crește aportul de proteine.
Adăugarea de proteine în dietă poate fi extrem de valoroasă, deoarece te va face să te simți sătul pentru mai mult timp și, în cele din urmă, să consumi mai puține calorii. Tonul conservat face exact asta. Potrivit USDA, o conservă de ton în ulei conține 46,6 grame de proteine, în timp ce o conservă de ton în suc propriu (sau apă) conține 31,7 grame de proteine. Având în vedere faptul că ar trebui să consumi 0,36 grame de proteine pe kilogram de greutate corporală, o singură cutie de ton ar putea satisface necesarul zilnic de proteină. Aceasta este cu siguranță o modalitate eficientă de a vă obține proteine.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News