Nucile sunt acele fructe uscate ale căror părți comestibile conțin mai puțin de 50% apă în compoziția lor. Consumul zilnic poate avea efecte semnificative asupra sănătății tale.
Adăugarea nucilor în dieta zilnică ajută la reducerea riscului de a suferi de boli legate de inimă. Nucile sunt recunoscute ca fiind unul dintre cele mai sănătoase fructe uscate, nu doar datorită beneficiilor lor pentru sănătate, ci și pentru că pot fi folosite ca ingredient în numeroase rețete. În plus, ca și cum acest lucru nu ar fi de ajuns, sunt și un aperitiv perfect pentru a satisface foamea între mese.
Adevărul este că acest fruct produs de nuc oferă organismului diferiți nutrienți, vitamine și energie, fiind o opțiune sănătoasă pentru a încerca să eviți să mănânci între mese sau pentru a înlocui alte alimente mai puțin nutritive în dieta ta, cum ar fi produsele de patiserie industrială.
De asemenea, conform unui articol publicat în revista specializată Nutrition, Metabolism & Cardiovascular Diseases, persoanele care consumă nuci în mod regulat au tendința de a a lua mai puțin în greutate și prezintă un risc mai mic de a suferi de boli cardiovasculare.
Nucile se remarcă în primul rând ca fiind o sursă excelentă de nutrienți, dar mai ales ca aliment bogat în grăsimi sănătoase, atât Omega 3 cât și Omega 6. Corpul nostru nu poate sintetiza aceste grăsimi de unul singur, astfel încât este necesar să le obținem prin alimentație.
În plus, acest fruct folosit ca gustare este bogat în minerale precum fosforul, fierul, potasiul și magneziul, dar se remarcă și prin vitaminele pe care le conține, cum ar fi vitaminele B6 și B9 sau vitamina E, printre altele. În plus, acest aliment este benefic pentru inimă, deoarece reduce riscul de a suferi de unele boli cardiovasculare, și pentru creier, îmbunătățind conexiunea dintre neuroni.
Poate ajuta la prevenirea bolilor neurodegenerative precum Alzheimerul. De asemenea, îmbunătățesc memoria, concentrarea și abilitățile motorii. Toate acestea se adaugă faptului că nucile contribuie la tensiunea arterială, la limitarea colesterolului rău și pot fi un ajutor împotriva diabetului.
Nucile sunt o sursă de fier, zinc, potasiu, seleniu, fosfor sau magneziu și de vitamine B1, B3 (niacina), folați și vitamina B6. Prin urmare, consumul lor aduce importante beneficii pentru sănătate, deoarece, conform specialiștilor de la Clinica Mayo, contribuie la menținerea unei diete sănătoase pentru inimă.
Printre beneficiile pentru organismul uman se numără:
- Reduc sau reglează nivelurile de colesterol "rău" (LDL) și trigliceridele de lipoproteine cu densitate mică.
- Contribuie la reducerea inflamației inflamației legate de bolile de inimă.
- Reduc riscul de formare a cheagurilor de sânge.
- Protejează celulele de acțiune a radicalilor liberi datorită antioxidanților lor.
- Aportul de minerale precum potasiul contribuie la funcționarea corectă a mușchilor și a sistemului nervos.
Nucile nu îngrașă datorită efectului lor de sațietate, deoarece sunt bogate în grăsimi și proteine. Nucile sunt bogate în vitamina B și E, pe lângă faptul că sunt o sursă de potasiu, magneziu, fibre, fosfor și zinc. De asemenea, ele aduc acizi grași polinesaturați, în special Omega 3, ceea ce ajută la reducerea riscurilor coronariene.
Uniunea Europeană recunoaște proprietățile sănătoase ale nucilor și afirmă că o mână de nuci, aproximativ 30 de grame pe zi, echivalent cu aproximativ cinci nuci, ajută la îmbunătățirea elasticității vaselor de sânge, asigură energie, ajută tranzitul intestinal și relaxează mușchii, relatează 20minutos.es.
Nucile au un conținut caloric de aproximativ 611 kilocalorii la 100 de grame și un procent mare de grăsime în compoziția lor (59%), conform Fundației Spaniole de Nutriție (FEN). Pentru fiecare 100 de grame de nuci, acestea au:
- Calorii: 611 calorii
- Carbohidrați: 13,71 grame
- Grăsimi: 65,21 grame
- Proteine: 15,23 grame
- Fibre: 6,7 grame
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News