Odată cu sosirea căldurii, sunt preferate mâncărurile mai răcoritoare, iar pepenele poate deveni cel mai bun aliat pentru a face față temperaturilor ridicate, în timp ce ne hidratăm și ne bucurăm de un desert dulce. Iată, însă, ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci pepene galben în fiecare zi.
Pepenele are multe beneficii pentru corp și sănătate. Pepenele galben este fructul de bază al verii, împreună cu pepenele verde, un desert dulce și delicios care, în general, este pe placut tuturor. Este e opțiune care pare la fel de apetisantă atât atunci când mâncăm acasă, cât și când mâncăm în oraș. Acest desert este de fiecare dată răcoritor și hidratant.
Pepenele este bogat în vitamine și minerale în diferitele sale varietăți, ceea ce face ca oricine să își poată găsi un favorit pe piață. De obicei, se consumă ca desert, dar este ideal și la micul dejun și gustare, fie dimineața sau după-amiaza, nu contează, deoarece o salată de pepene, fie de fructe, fie de legume, pare mereu o opțiune apetisantă pentru a face față căldurii, dar ce se întâmplă dacă mănânci pepene zilnic?
Cel mai bine este să ai o alimentație variată, care să ajute la un echilibru mai bun, dar iubitorii de pepene cu siguranță vor să îl consume zilnic, ceea ce poate avea mari beneficii pentru corp și sănătate datorită conținutului său ridicat de apă. Are multă apă, puține calorii și o cantitate mare de vitamine și minerale, ceea ce îl face o alegere excelentă.
Pe lângă apă, pepenele aduce și vitaminele A, B, C și E, acid folic, fibre și minerale precum calciu, fier și potasiu, printre altele. Are proprietăți diuretice și antiinflamatoare, previne constipația și conține electroliți, care echilibrează fluidele din corp. Este diuretic, ajutând la eliminarea toxinelor și combaterea retenției de lichide. Datorită potasiului pe care îl conține, este esențial pentru buna funcționare a sistemului nervos și reglează tensiunea arterială.
Conține colagen, care ajută la regenerarea pielii și a țesuturilor, fiind de asemenea benefic pentru cicatrizarea rănilor. Carotenoidele sale susțin o bună funcționare a vederii.
Ajută la îmbunătățirea sănătății oaselor și a dinților datorită conținutului său de calciu și fosfor, iar antioxidanții săi întăresc sistemul imunitar și ajută la combaterea radicalilor liberi.
O porție de 100 de grame de pepene conține mai mult decât doza zilnică recomandată de vitamina C, ceea ce ajută la reducerea riscului de a dezvolta anumite boli. Conținutul său ridicat de acid folic îl face recomandat pentru persoanele însărcinate, deoarece favorizează creșterea și dezvoltarea sănătoasă a fătului.
Deși este un aliment cu numeroase beneficii, nu toată lumea îl poate consuma fără grijă, de fapt, există unele cazuri în care consumul său nu este recomandat. Astfel lucru este evident la persoanele care sunt alergice sau au un anumit tip de intoleranță la pepene, dar este bine să se limiteze consumul și în cazul persoanelor diabetice, deoarece conține o cantitate mare de fructoză. Nu este recomandat nici pentru persoanele cu colon iritabil sau un sistem digestiv sensibil, deoarece cantitatea mare de apă și fibre poate favoriza apariția gazelor și a disconfortului.
Pepenele este un fruct sigur și care aduce mari beneficii corpului prin alimentație, dar există cazuri în care este mai bine să nu îl consumăm, cum ar fi atunci când observăm că nu ne face bine, notează 20minutos.es.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News