Un nou studiu sugerează că consumul de cafea poate reduce riscul apariției unei boli devastatoare.
Potrivit unui nou studiu, publicat în jurnalul medical Neuroimage, consumul regulat de cafea poate reduce semnificativ riscul de a dezvolta o tulburare a sistemului nervos - chiar dacă o persoană este predispusă genetic să o dezvolte.
Antioxidanții găsiți în majoritatea băuturilor cu cofeină ajută la îndepărtarea radicalilor liberi care contribuie la mai multe afecțiuni cronice grave, inclusiv boala Parkinson.
Potrivit cercetătorilor, acest studiu este o bază importantă pentru a dezvolta în continuare abordari viitoare de tratare a bolii pentru a încetini declinul acestei alte conditii progresiv neobosit.
76% dintre cei din grupul Parkinson au evidențiat niveluri scăzute de cofeină în sânge, comparativ cu participanții care nu au avut Parkinson.
Între timp, cei cu Parkinson, dar care nu aveau și mutația genetică, au prezentat o concentrație de cofeină cu 31% mai mică comparativ cu grupul non-Parkinson fără mutația genei.
O revizuire ulterioară a arătat că cei care aparțin oricărui grup care aveau concentrații ridicate de cofeină în sânge și-au redus dramatic riscul de a dezvolta boala Parkinson.
„Aceste rezultate sunt promițătoare și încurajează viitoarele cercetări care explorează cofeina și terapiile legate de cofeină pentru a reduce șansele ca persoanele cu această genă să dezvolte Parkinson”, autorul studiului Dr. Grace Crotty, de la Massachusetts General Hospital din Boston și membru al Academiei Americane de Neurologie, a explicat într-un comunicat .
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News