Tu știi ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci migdale în fiecare zi? Specialiștii au descoperit efectele incredibile pe care le au aceste fructe asupra creierului.
Migdalele sunt bogate în acizi grași omega-3, antioxidanți și vitamina E, esențiale pentru menținerea sănătății optime a creierului și evitarea stresului oxidativ și a inflamației. Introducerea migdalelor în alimentația zilnică are efecte semnificative asupra sănătății cerebrale, conform studiilor, contribuind la reducerea apariției bolilor neurodegenerative și, prin urmare, îmbunătățind calitatea vieții celor care le consumă.
Migdalele sunt bogate în acizi grași omega-3, antioxidanți și vitamina E, elemente esențiale care combat stresul oxidativ și inflamația care pot afecta celulele cerebrale. La fel ca alte nuci, cum ar fi fisticul, migdalele oferă diverse beneficii nu doar creierului, ci și altor organe ale corpului. De aceea, experții recomandă consumul lor regulat, deoarece, deși pare o strategie simplă în comparație cu alte alimente ce trebuie echilibrate în dietă, migdalele pot contribui la protejarea și îmbunătățirea funcției cerebrale.
Migdale conțin acizii grași precum omega-3 și omega-6, cruciali pentru menținerea structurii celulelor cerebrale și pentru o bună comunicare nervoasă. Acești acizi grași contribuie la îmbunătățirea memoriei, a concentrării și a funcției cognitive.
De asemenea, migdalele țin sub control radicalii liberi care pot altera funcția cerebrală. Studiile au urmărit îndeaproape stresul oxidativ ca fiind cauza apariției bolilor neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer, Parkinson și scleroza laterală amiotrofică (SLA).
Migdalele sunt o sursă de proteine și fibre, conform Fundației Spaniole de Nutriție. De asemenea, sunt bogate în minerale precum calciu, fosfor, magneziu, fier, potasiu și zinc. Acest lucru face ca migdalele să aibă efecte pozitive nu doar asupra sănătății cerebrale, ci și să fie un aliment important pentru protecția cardiovasculară.
Conform Centrului Național pentru Informații Biotehnologice din Statele Unite, consumul de migdale reduce semnificativ apariția unor boli precum obezitatea, hipertensiunea, diabetul și sindromul metabolic.
Experții recomandă includerea zilnică a unei porții de migdale și alte nuci în dietă, mai ales pentru persoanele care doresc să piardă în greutate. Acest lucru se datorează faptului că migdalele oferă 20% proteine, oferind energia necesară pentru a evita gustările nesănătoase între mese. Un alt avantaj este că ajută tranzitul intestinal, reglând microbiota intestinală.
În comparație cu alte nuci, contraindicațiile consumului de migdale sunt minime, deși pot provoca alergii. Din acest motiv, nu sunt recomandate pentru bebeluși sau copii sub trei ani, conform Asociației Spaniole de Pediatrie (AEP). Incorporarea în dietă ar trebui să se facă treptat și sub supraveghere.
Consumul de migdale ar trebui să fie moderat. Experții recomandă consumul a cel puțin 20 de migdale pe zi în formă naturală, evitându-le pe cele prăjite și sărate. Un consum excesiv de migdale prăjite și sărate a demonstrat că poate avea consecințe asupra funcționării tiroidei, relatează 20minutos.es.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News