Tradițiile de Paște se păstrează cu sfințenie și în familia regală a României. În joia mare Majestatea Sa Margareta a intrat în bucătăria de la castelul regal Săvârșin unde a pregătit mâncăruri tradiționale.
Majestatea Sa a pregătit cozonac bogat în nucă și cacao, după care a urmat pasca făcută după o rețetă de familie.
Majestatea Sa Margareta nu a fost singura, ci a fost ajutată de bucătăreasa familiei regale. Rețetele după care se pregătește mâncarea tradițională la castel sunt păstrate de la doctorul Gabriela Duda, mama principelui Radu Duda.
Cozonacul cu nucă “Gabriela”
Toate produsele trebuiesc să aibă temperatura camerei. / Prăjitura are 391 kcal pt.100 g.
Ingrediente pentru aluat :
• 500 g făină albă de calitate
• 250 ml lapte
• 5 gălbenușuri
• 200 g zahăr pudră
• 25 g unt
• 125 ml ulei de floarea soarelui
• 25 g drojdie
• coaja de la 1 lămâie și 1 portocală
• 25 g smântână
• 1/2 baton de vanilie
• 25 g stafide
• Un vârf de sare
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News