Părintele Pimen Vlad a dezvăluit ce trebuie să facă creștinii imediat după slujba de Înviere.
Sărbătoarea Învierii se apropie cu pași repezi. Credincioşii obişnuiesc să meargă la biserică, să ia lumină şi să cânte Învierea Domnului. Părintele Pimen Vlad ne oferă sfaturi despre cum să ne bucurăm din plin de această sărbătoare importantă, dar și ce să facem după slujbă.
După slujba de Înviere, părintele îndeamnă credincioșii să se bucure împreună cu familia, să se adune cu toții și să guste din bucatele pregătite, evitând excesele care ar putea duce la probleme de sănătate.
„Se apropie Învierea, încercați să faceți ceva, ca să vă puteți bucura cât mai mult de Învierea Domnului. După Înviere, după ce v-ați împărtășit, veniți acasă și încercați să vă bucurați cu familia, să vă adunați toți împreună, să gustați ceva împreună, nu beți și nu mâncați până vă e rău, să ajungeți pe la Urgențe, nu, cu măsură. Bucurați-vă un pic din fiecare, gustați un pic de vin, bucurați-vă în familie, cântați cu toții «Hristos a Înviat». Trăiți bucuria Învierii!
Cuviosul Iacov Tsalikis, când era copil, se ducea la Înviere, se bucura, se împărtășea, după aceea venea acasă și nu se apuca să mănânce. Lua un ou roșu cu el și fugea în pădure. Avea în pădure un loc ca o peșteră și se ducea acolo și își închipuia că e pustnic. Spunea că pustnicul doar nu mănâncă de dimineață. Începea să cânte «Hristos a Înviat» până răgușea. Abia după aceea lua și mânca și el un ou roșu, după ce-l slăvea din belșug pe Dumnezeu, iar acum a ajuns sfânt și ne bucurăm de el. Îl avem în calendar și ne rugăm lui”, a spus părintele Pimen Vlad.
Te-ar putea interesa și: Părintele Pimen Vlad, sfat pentru creștini: „Mai lăsați pregătirile alea pentru Paște. Mai este puțin timp până la Înviere, încercați să faceți asta”
În plus, părintele Pimen Vlad îndeamnă credincioșii se odihnească și încurajează participarea la slujbele de după-amiază și de a doua zi de Înviere, subliniind importanța trăirii din plin a bucuriei Învierii Domnului.
„Trebuie să avem discernământ. După aceea gustați ceva, bucurați-vă în familie și odihniți-vă. Dacă ați fost la slujba de Înviere înseamnă că o parte din noapte v-ați obosit. După-amiază mergeți din nou la biserică. I se mai spune a doua Înviere, adică se cântă din nou Vecernia Învierii și Evangheliile în mai multe limbi, în multe locuri se spun în 7 sau 12 limbi, după câți preoți sau câte persoane au. E foarte frumos să vă duceți la biserică și să vă bucurați și atunci, să trăiți din plin bucuria asta a Învierii și după aceea mai vedeți ce faceți. Urmează a doua zi de Înviere. Duceți-vă din nou la biserică. Nu vă duceți la distracție ca să pierdeți totul. Încercați să vă împărtășiți și a doua zi, dacă vă dă voie duhovnicul”, a mai precizat părintele Pimen Vlad.
Te-ar putea interesa și: Cum se aprinde, de fapt, Lumina Sfântă. Detaliile neștiute dezvăluite de părintele Pimen Vlad: „În fiecare an să trăim o minune acolo”
Te-ar putea interesa și: Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News