Ciorba de miel este unul din preparatele culinare specifice sărbătorilor Pascale. Iată ce trebuie să știi despre aceasta.
Ciorba de miel poate favoriza creșterea și menținerea masei musculare și poate îmbunătăți funcția musculară, rezistența și performanțele fizice.
Fiind o sursă bogată de fier foarte disponibil, carnea de miel poate contribui la prevenirea anemiei.
Ce trebuie să știi despre ciorba de miel
Dr. Anca Ioniță, medic nutriționist, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL care sunt beneficiile ciorbei de miel.
”În primul rând, este important să reţinem ca orice reţetă poate să fie sănătoasa dacă este gătita corespunzător sau dacă sunt respectate cantităţile de consum. Orice este mâncat în exces poate fi nesănătos.
Să ne gândim la compoziţia ciorbei de miel.
Ciorba de miel, avantaje:
- este o sursă de proteina completa conţinând toţi aminoacizii esenţiali necesari unei diete echilibrate
- sursă importantă de fier, ajutând la prevenire anemiei
- sursă bogată de acid folic
- sursa de acizi graşi şi omega 3
- conţine minerale esenţiale cum ar fi zinc, fosfor, seleniu – acestea fiind importante pentru sănătatea oaselor
- legume – sursă importantă de vitamine, minerale şi fibre
- borș – probiotic important, detoxifiant şi sursa de vitamine din grupul B”, a explicat dr. Anca Ioniță, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.
Citește continuarea pe DC Medical și află care sunt dezavantajele consumului de ciorbă de miel.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News