Vezi în articol cum să faci cel mai bun vin fiert.
E 1 decembrie, mare sărbătoare la români. Pe lângă faptul că este Ziua Națională a României, este și prima zi de iarnă. Pentru mine acest anotimp frumos este asociat cu vinul fiert și mandarinele. Dacă am aceste două lucruri în casă simt că perioada sărbătorilor este și mai aproape. Vinul fiert ne poate încălzi în serile friguroase și pe lângă faptul că este delicios, este și sănătos. Această băutură, dacă este preparată așa cum trebuie, ne poate apăra de răceală. Ar fi bine să renunțați la banalul condiment pentru vin fiert care se găsește pe piață și să încercați în acest an o rețetă cu adevărat specială. Sunt sigură că veți primi laude din partea tuturor membrilor familiei.
Ingrediente vin fiert
Pentru a face un vin fiert sănătos aveți nevoie de vin roșu curat, adică fără adaos de zahăr. Vinul curat este obținut doar din struguri, fără alte chestii adăugate în el. Nu prea îl găsiți în magazine. Îl puteți cumpăra fie de la cineva de la țară sau de la mănăstiri, am observat că la multe se vinde vin produs de călugări. Dacă ați făcut rost de un litru de vin, mai aveți nevoie de: coajă de mandarine sau portocale, un măr, o gutuie, două rulouri de scorțișoară ( Atenție! Rulouri, nu praf), cuișoare, un pic de nucșoară, piper negru praf, 4 linguri de zahăr.
Citește continuarea pe DC NEWS
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News