O friptură de porc gustoasă și moale nu poate lipsi de pe masa tradițională de Crăciun, fie că este o rețetă clasică sau una mai interesantă, cu condimente și combinații de arome deosebite.
INGREDIENTE
1 spinare de porc,
12 coaste (2,5-3 kilograme în crud),
6 căţei de usturoi, 2
-3 crenguţe de rozmarin,
3 linguri ulei de măsline,
2 linguri de muştar,
1 lingură de miere,
1 pahar de vin alb sec,
1 linguriţă de cimbru uscat,
sare şi piper.
MOD DE PREPARARE
Curăţaţi bucata de carne şi ştergeţi-o bine cu un prosop. Curăţaţi usturoiul şi tăiaţi-l în felii subţiri (3-4 dintr-un căţel), pe lungime. Cu un cuţit cu lamă subţire şi ascuţită faceţi 12-14 incizii în carne. Înfigeţi în fiecare incizie câte o feliuţă de usturoi şi câte o bucată de crenguţă de rozmarin. Frecaţi bucata de carne cu sare, piper şi ulei şi lăsaţi-o să stea 15 minute. Încingeţi cuptorul la 155 de grade Celsius. Puneţi carnea într-o tavă, stropiţi-o cu puţin ulei, adăugaţi paharul de vin în tavă şi daţi-o la cuptor pentru 1 oră şi trei sferturi (105 minute), stropind-o din când în când cu zeama din tavă. Scoateţi carnea şi ungeţi-o cu muştarul amestecat cu miere şi cimbru. Introduceţi carnea la cuptor pentru încă 45-60 de minute, până când este pătrunsă şi amestecul de miere şi muştar s-a transformat într-o glazură caramelizată la suprafaţă.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News