Cea mai puternică rugăciune către Sfânta Parascheva, ocrotitoarea celor bolnavi și săraci

Data publicării:
Sfanta Parascheva, captură video YouTube
Descriere foto: Sfanta Parascheva, captură video YouTube

În fiecare an, pe data de 14 octombrie, creștinii o prăznuiesc pe Sfânta Parascheva. Există anumite rugăciuni pe care este bine să le rostim în această zi.

Astăzi, 14 octombrie, este sărbătorită Sfânta Cuvioasă Parascheva, una dintre cele mai importante sfinte din calendarul ortodox român. Este o sărbătoare marcată cu cruce roșie, ceea ce înseamnă că este o zi de mare importanță religioasă. În această zi, credincioșii sunt încurajați să se roage, să fie mai apropiați de Dumnezeu și să evite activitățile casnice sau lucrul în gospodărie. Este o zi a pelerinajului la moaștele Sfintei Parascheva, care se află la Iași.

Te-ar putea interesa și: Adrian „Elicopter de luptă”, prins beat la volan, după ce a fugit de poliție. Fratele lui a fost arestat pentru ultraj

Una dintre rugăciunile pe care este bine să le rostim astăzi este următoarea:

„Purtătoare de chinuri, Sfântă Parascheva, roagă-te Părintelui Ceresc ca pe mine, cel împovărat cu toate păcatele și neînfrânat, să mă ridice spre cuvântarea măririi Sale și să mă îndrepteze ca întotdeauna să am sus inima, să gândesc la cele cerești, iar nu la cele pământești.

Roagă-te la Hristos, Fiul lui Dumnezeu, că a auzit ruga ta cea cucernică, pentru ca și pe mine leneșul, cel ce mă trândăvesc spre rugăciune și spre împlinirea poruncilor lui Dumnezeu, să mă îndrepteze și să-mi dea cuget, ca să doresc a mă ruga Lui neîncetat.

Cheamă și pe Duhul Sfânt - izvorul Care te-a întărit pe tine, fecioară curată, la lupta cea bună -, ca să-mi zidească mie inima curată și duh drept să înnoiască întru cele dinlăuntru ale mele și mai vârtos să mă cheme și să-mi dea osârdie ca să mă nevoiesc în viață curată și să mă întărească în lucrarea faptelor bune.

Cred că toate acestea mi le poți mijloci mie, o, Sfântă Parascheva!, la tronul Sfintei Treimi și de vei vrea, tu ai puterea de a-mi ajuta mie, ca una ce ai preamărit pe Dumnezeu cu faptele tale. Amin!”

Te-ar putea interesa și: Anca Țurcașiu, dezvăluiri despre relația cu noul său iubit: „Am divorțat amândoi și ne-am regăsit”

Sfânta Parascheva este considerată ocrotitoarea celor bolnavi și săraci

Sfânta Cuvioasă Parascheva este una dintre cele mai venerate sfinte în Biserica Ortodoxă, cunoscută în special ca ocrotitoarea Moldovei. Născută în secolul al XI-lea, în satul Epivat din Tracia (astăzi în Bulgaria), Sfânta Parascheva a fost o tânără care, încă de la o vârstă fragedă, și-a dorit să urmeze calea credinței. După ce și-a împărțit averea săracilor, ea a ales să trăiască o viață de rugăciune și nevoință în mănăstiri, dedicându-se complet lui Dumnezeu.

După o perioadă petrecută în Țara Sfântă, s-a întors la Epivat, unde și-a continuat viața în post și rugăciune până la moarte. Moaștele sale au fost descoperite în mod miraculos după moartea ei, iar mai târziu au fost mutate la Iași, unde au devenit un important loc de pelerinaj.

Sfânta Parascheva este considerată ocrotitoarea celor bolnavi și săraci și este invocată pentru ajutor în diferite necazuri. Moaștele ei se află la Catedrala Mitropolitană din Iași, iar mii de pelerini vin anual pentru a se ruga la ele.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Loredana Tanase | Categorie: Social


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel