Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Andrei. Rostește-o pentru a avea sănătate și pentru a fi păzit de rele

Data publicării:
Sfantul Andrei, sursa foto crestinortodox.ro
Descriere foto: Sfantul Andrei, sursa foto crestinortodox.ro

Astăzi, 30 noiembrie, credincioșii ortodocși îl prăznuiesc pe Sfântul Andrei, ocrotitorul românilor, numit și „Cel dintâi chemat”. Iată ce rugăciune făcătoare de minuni trebuie să spui astăzi.

Sărbătoarea Sfântului Andrei, celebrată pe 30 noiembrie, este una dintre cele mai importante sărbători creștine din România și marchează cinstirea Sfântului Andrei, Apostolul Românilor, cel care este considerat ocrotitorul spiritual al țării.

Sfântul Andrei, unul dintre cei 12 apostoli ai lui Iisus Hristos, este cel care a adus creștinismul pe teritoriul Dobrogei. Conform tradiției, el a predicat Evanghelia în aceste locuri, fiind astfel recunoscut ca patronul spiritual al României. Numele său provine din grecescul „Andreas", care înseamnă „viteaz" sau „bărbat curajos". 

Iată ce cuvinte să rostești în această zi de mare sărbătoare!

„Doamne Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis şi s-a făcut făptura, nu întoarce dumnezeiasca Ta faţă de la noi cei păcătoşi, ca să nu vină asupră-ne mânia cea groaznică şi înfricoşătoare a durerilor, care este rodul păcatelor noastre pe care în toată ziua, cu nesocotinţă, în chip nenumărat le săvârşim.

Noi suntem păcătoşi şi pătimaşi, netrebnici şi plini de răutate, iar Tu eşti izvorul vieţii şi al milostivirii; nu ne lăsa, Doamne; nu trece rugăciunea noastră, a păcătoşilor, nici nu răsplăti nouă după nelegiuirile noastre, ci, pentru că nu suntem vrednici a câştiga prin sârguinţa cea de toate zilele milostivirea Ta, dăruieşte-ne-o Tu, Doamne, ca un preamilostiv.

Pentru rugăciunile Apostolului Tău Andrei, dăruieşte-ne nouă sănătate şi viaţă ferită de toată răutatea. Pentru pomenirea lui cea de azi ne întăreşte cu darul Tău cel stăpânitor, ca din adâncul inimilor noastre, cu bucurie să lăudăm prăznuirea lui şi să slăvim preasfânt numele Tău, în vecii vecilor. Amin!”, potrivit doxologia.ro.

Superstițiile includ și o serie de lucruri interzise pentru a evita ghinionul sau influența spiritelor rele. Iată ce nu trebuie să faci în această zi:

1. Să muncești: Este interzis să faci treburi gospodărești, cum ar fi spălatul rufelor, curățenia sau alte activități fizice intense. Se crede că această zi trebuie să fie una de odihnă și rugăciune, iar munca atrage ghinion.

2. Să lași ușile și ferestrele neprotejate: Conform superstițiilor, în noaptea Sfântului Andrei, spiritele rele sau strigoii bântuie. Pentru a te proteja, nu trebuie să uiți să ungi ușile, ferestrele și alte locuri de intrare în casă cu usturoi. Acest obicei este considerat un scut împotriva energiilor negative.

3. Să împrumuți lucruri: Nu este bine să împrumuți bani, obiecte sau alte lucruri în această zi, pentru că se spune că acest gest atrage sărăcia sau îți fură norocul.

4. Certurile și conflictele: Se spune că orice ceartă în această zi atrage ghinion.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Loredana Tanase | Categorie: Actualitate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel