O rețetă simplu de făcut, din ingrediente pe care oricine le are în gospodărie. Sunt gustoase și au o textură delicată.
INGREDIENTE
1/2 ceasca jeleu sau gem de fructe, 50 g nuci pisate, 1 pachet zahăr vanilat, 100 g zahăr pudră, 1 lingura smântână, 220 g unt, 1 pachet praf de copt, 400 g făină, 4 gălbenuşuri
MOD DE PREPARARE
Se cerne făina cu praful de copt, apoi se amestecă cu untul, smântâna ,gălbenuşurile, zahărul, zahărul vanilat, nucile pisate şi 2 linguri de apă rece. Se frământă rapid, se acoperă cu folie transparentă şi se lasă la rece jumătate de oră. Se încinge cuptorul. Din aluat se întinde o foaie groasă de 5 mm, din care se taie steluţe sau alte forme mici şi tot atâtea steluţe, decupate la interior. Se pun într-o tavă tapetată cu hârtie pergament şi se coc la foc potrivit, în cuptorul încins, 10 -12 minute.
Se scot din tavă şi se lasă să se răcească. Se lipesc două câte două cu jeleu de fructe şi se pun pe un platou. Se servesc a doua zi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News