Ceaiul de ceapă este o băutură care crește imunitatea, poate fi făcută în câteva minute și este recomandabil să fie consumată în fiecare zi dimineața pentru o sănătate bună și mai multă energie.
Când vine vorba de surse de creștere a imunității, turmericul, busuiocul și ghimbirul sunt câteva ingrediente comune despre care toată lumea vorbește. Un alt ingredient foarte comun pe care îl folosim zilnic, dar nu l-am privit niciodată din perspectiva sănătății este ceapa, iar ceaiul preparat cu ea, vă poate ajuta să vă protejați de tuse și de frig și chiar de hipertensiune.
Potrivit cercetărilor publicate în Journal of European Clinical Nutrition, ceapa conține flavonoide numite quercetin, care pot stimula antioxidanții din sânge. De asemenea, este bun pentru prevenirea răcelii și a tusei în timpul schimbării sezonului. De asemenea, s-a raportat că acest ceai este util în controlul hipertensiunii și al stresului de muncă.
Iată cum preparați ceaiu de ceapă:
Se taie o ceapă mărunt și se pune într-o cană (250 ml) de apă fiartă. Se lasă la infuzat pentru 10 minute, după care se strecoară, iar amestecul obținut se consumă pe durata întregii zile. La nevoie, pentru a trata simptomele gripei sau răcelii, se pot consuma până la 4 căni de ceai de ceapă pe zi, înainte de masă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News