Fructele macesului sunt recunoscute ca fiind un adevărat medicament natural, datorită conținutului său ridicat de vitamina C.
Ceaiul de măceșe este un ceai din plante obținut din pseudo-fructele plantei de trandafir. Are o aromă delicată, florală, ușor dulce, cu un gust de tartă distinct. Acestea au numeroase beneficii, inclusiv imunitatea îmbunătățită, sănătatea inimii, pierderea în greutate și îmbătrânirea pielii.
Iată câteva beneficii pentru sănătate ale consumului de ceai de măceșe:
Poate susține un sistem imunitar sănătos- Unul dintre cele mai impresionante beneficii ale măceșilor este concentrația lor ridicată de vitamina C.
Poate proteja împotriva bolilor de inimă Datorită concentrației sale ridicate de antioxidanți, ceaiul de măceșe poate beneficia sănătatea inimii. Studiile sugerează o relație între aportul de vitamina C și riscul bolilor de inimă. O revizuire a 13 studii a constatat că suplimentarea cu cel puțin 500 mg de vitamina C pe zi a fost asociată cu o scădere semnificativă a colesterolului LDL și a trigliceridelor din sânge, doi factori de risc pentru bolile de inimă.
Poate ajuta la scăderea în greutate Cercetările sugerează că ceaiul de măceșe poate ajuta la scăderea în greutate. Studiile arată că măceșii din planta Rosa canina au un conținut ridicat de antioxidanți numit tilirosid, care poate avea proprietăți de ardere a grăsimilor.
Poate proteja împotriva diabetului de tip 2 - Într-un studiu efectuat la șoareci pe o dietă bogată în grăsimi, suplimentarea cu pulbere de măceșe timp de 10-20 de săptămâni a scăzut semnificativ nivelul zahărului din sânge, nivelul insulinei la post și creșterea celulelor grase în ficat - trei factori de risc pentru diabetul de tip 2. Într-un alt studiu, extractul de măceș a scăzut semnificativ nivelul zahărului din sânge la șobolanii cu diabet zaharat.
Poate reduce inflamația și durerea - Ceaiul de măceșe este bogat în compuși cu efecte antiinflamatorii, inclusiv polifenoli și galactolipide. Galactolipidele sunt principalele tipuri de grăsimi din membranele celulare. Recent, au fost studiate pentru proprietățile lor antiinflamatorii puternice și potențialul de a reduce durerile articulare. Într-o revizuire a trei studii, suplimentarea cu măceș a redus semnificativ durerea articulară la persoanele cu osteoartrita. În plus, cei care au primit măceșe au fost de două ori mai predispuși să raporteze niveluri de durere îmbunătățite, comparativ cu grupul placebo.
Poate combate îmbătrânirea pielii Colagenul este cea mai abundentă proteină din corpul dvs. și este responsabilă pentru asigurarea elasticității pielii. S-a demonstrat că vitamina C promovează sinteza colagenului și protejează celulele pielii împotriva daunelor provocate de soare, ambele putând ajuta pielea să pară mai strânsă și mai tânără. Deoarece ceaiul de măceșe are un conținut ridicat de vitamine, consumul acestuia vă poate aduce beneficii pielii. În plus, ceaiul de măceșe conține astaxantină carotenoidă, care poate avea efecte anti-îmbătrânire, deoarece ajută la prevenirea descompunerii colagenului
Cum se prepară ceaiul de măceșe: Pentru a se conserva mai bine vitamina C, pentru un ceai de măceșe bun, este indicat să lași apa până fierbe bine, apoi să adaugi fructele uscate și zdrobite de măceșe. Într-o cană cu apă clocotită se adaugă 2 – 2,5 gr de fructe de măceșe și se lasă la infuzat pentru 10 minute. După acest timp, se strecoară și se bea ceaiul pe durata întregii zile .
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News