Ceaiul pe care trebuie să-l consumi perioada aceasta. Lidia Fecioru: „Este nemaipomenit. Se bea pe stomacul gol, înainte de masă”

Data publicării:
Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse
Descriere foto: Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Lidia Fecioru a dezvăluit un nou leac excelent pentru sănătate.

Lidia Fecioru a prezentat un nou leac pentru sănătate, în cadrul rubricii Leacul Zilei din emisiunea Adevăruri ascunse. Așadar, de această dată, specialista a adus în atenția tuturor o plantă de sezon, pe care nu trebuie să o neglijăm și care poate să facă minuni pentru sănătate. De asemenea, ea se prepară simplu, ca un ceai obișnuit, și se consumă în momentul în care te confrunți cu unele dintre simptomele și problemele de sănătate evidențiate de aceasta.

„Voiam să vă spun că încă se pot culege florile de podbal, se găsesc pe lângă râuri, izvoare, îi place umezeala. E foarte bun și ar fi bine să facem ceai din el. Când iese, primăvara, prima e floarea galbenă și abia după aceea frunzulițele. 

Se face ceaiul simplu, o lingură cu vârf la un pahar de apă. Se pune în apă și se acoperă o oră. Trebuie să stea acoperit, infuzie", a explicat Lidia Fecioru în cadrul emisiunii.

Citește și: Horoscop 3 - 9 iunie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care are parte de câștig pe toate planurile

Cum se consumă ceaiul

Așadar, acesta trebuie să fie consumat pe stomacul gol și vine cu o gamă largă de beneficii pentru sănătate. Lidia Fecioru spune că și gustul său este unul extrem de bun, un motiv în plus pentru care să fie consumat.

"Se bea pe stomacul gol, înainte de masă, cu 30 de minute înainte de masă. Ajută la reținerea lichidului în corp și la cei care au chisturi pe rinichi. Este nemaipomenit. E și antibacterian și antiviral, așa că îl putem folosi fără probleme. E foarte bun, dulceag, nu e amar", a mai spus Lidia Fecioru.

VEZI și: Mihai Voropchievici, TOP 3 cele mai păcătoase zodii. Sunt caracterizate de furie, mândrie și forța de manipulare

Cum prepari uleiul de sunătoare

Tot o plantă pe care trebuie să o exploatăm extrem de mult mai este și sunătoarea, spunea acum ceva vreme Lidia Fecioru. De această dată, nu trebuie să facem un ceai, ci este vorba despre un ulei care, la rândul său, are extrem de multe proprietăți pentru sănătate.

„La sunătoare i se mai spune, în termeni populari, pojarniță. Ulei de sunătoare se face foarte simplu. Culegem doar floricelele de la sunătoare, nu și planta. Umplem un borcănel de 1 litru și punem flori. Le apăsăm, ca să nu fie chiar așa înfoiat.

Turnăm apoi ulei de măsline sau ulei simplu. Apoi, punem borcănelul la geam, la soare. Din când în când îl mai mișcăm, agităm. Apoi, îl stoarcem și punem compoziția într-o sticlă de culoare mai închisă, dacă se poate maro sau albastru. La 1 litru se pun 2-3 picături de vitamina E, ca să țină mai mult, să nu se râncezească.

Uleiul de sunătoare îl putem folosi în foarte multe situații, respectiv nevralgii, fibroame, papiloame, gripe, hepatite virale B, cytomegalovirus (CMV), antimicrobian. Înainte de somn este foarte bine să se ia câteva picături în caz de stări de agitație, depresie, insomnii, gastrită, când reținem foarte multă apă. Cura de tratament se poate face cam 3 luni, ca orice tratament medicamentos natural.'â”, mai spunea Lidia Fecioru în altă emisiune.

Citește și: Alina Bădic, horoscop 2 -8 iunie 2024. Previziuni pentru toate zodiile



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel