Florentina Opriș a dezvăluit beneficiile miraculoase ale rozmarinului.
Există un aliat extrem de important al memoriei, dar și al unui creier sănătos, pe care trebuie neapărat să-l introduci de acum în rutina și alimentația ta zilnică, dacă nu ai făcut-o până acum, căci este vorba despre un ingredient extrem de popular. Concret, vorbim despre rozmarin, condimentul folosit de gospodine în prepararea cartofilor, dar și fripturilor. Totuși, Florentina Opriș spune că nu ar trebui să ne rezumăm doar la aceste lucruri, întrucât gama sa de utilizare este una mult mai mare de atât. Mai mult, pe lângă beneficiile pe care ți le-am spus mai sus, această plantă mai are și alte avantaje uimitoare asupra organismului.
„Știți care e cel mai bun remediu când vorbim de memorie sau de creier sănătos și de o minte clară? Rozmarinul. Poate până acum te gândeai că el este bun doar în mâncărurile cu carne. Nu. De azi înainte fă-ți un ceai de rozmarin, o să-ți spun cum să-l prepari sau toacă frunze de rozmarin în salată și o să-mi dai dreptate că te ajută și când vorbim de o digestie bună, și când vorbim de capacitatea ta de memorare, dar și de a te apăra de boli ale sistemului nervos.
Pe de altă parte, ține minte un lucru foarte important: întărește procesul imunitar, te ajută și în procesul de slăbire, dar și în circulația sângelui. Ai toate motivele pentru care să introduci rozmarinul în alimentația ta fie sub formă de ceai, fie tocat în salată sau supe creme.”, a dezvăluit Florentina Opriș pe rețelele de socializare.
View this post on Instagram
Revenind la sănătatea mintală, pe lângă alimentele bune pe care trebuie să le consumi pentru un creier sănătos, este necesar să eviți și câteva obiceiuri, care nu vor face decât să-ți afecteze memoria pe termen lung. Despre toate aceste lucruri ne vorbea în exclusivitate nutriționistul Wasin Nazer, care spune că trebuie să ne ferim cât mai mult de ele.
„Primul pas este să spunem ce să nu consumăm pentru sănătatea creierului. Alcoolul, fumatul, distrug creierul, drogurile, dacă ne îndepărtăm de ele, am rezolvat jumătate de problemă. După, venim cu suplimente. Gama de top, după mine, este peștele, somonul, conține zinc, vitamina D, omega3. După, mai e nuca, pe care o găsim peste tot, e foarte bună de consum. Le consumăm cu moderație, nu consumăm un kg de nucă.”, a declarat nutriționistul Wasim Nazer, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la Spectacola.
Când vine vorba de lista de alimente bune pentru creier, nu trebui să uiți să mai incluzi aici, pe lângă rozmarin, uleiul de măsline, dar și anumite semințe și alune, niște ingrediente extrem de versatile, care te vor menține însă sănătos pe termen lung.
„Uleiul de măsline, dacă e sănătos, presat la rece, e foarte bun să consumi o linguriță dimineața, dar dacă consumi mai mult, te îngrași, deja nu mai devine sănătos. Lingurița o poți lua pe stomacul gol, dacă mai pui și puțină lămâie, e perfect. Mai avem stafidele, susanul, broccoli, trebuie să le includem în meniul zilnic. Semințele de floarea soarelui, dar să nu consumăm mult. Tot ce zic eu îngrașă foarte mult, dar aceste grăsimi pe care le conțin ajută foarte mult creierul. Și migdalele sunt bune. Ca legume e tot ce e verde, astea sunt esențiale. Ficatul mai e foarte important, iar noi nu consumăm mult.”, mai spune specialistul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News