Cele cinci alimente care nu par sănătoase, dar sunt, conform unui nutriționist. Nu te-ai fi așteptat

Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Freepik
Descriere foto: Sursă foto: Freepik

Expertul Mario Ortiz a explicat pe rețelele sociale ce alimente sunt sănătoase și le putem include în continuare în dietele noastre. 

Nu este niciun secret că o dietă echilibrată și sănătoasă este esențială pentru o bună sănătate. Din ce în ce mai multe persoane se preocupă de acest aspect. Alimentația sănătoasă este un obicei care influențează nu doar bunăstarea fizică, ci și pe cea mentală. Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), acest tip de dietă ajută la protejarea împotriva malnutriției, dar și a „bolilor netransmisibile, inclusiv diabetul, bolile cardiace, accidentele vasculare cerebrale și cancerul”.

Te-ar putea interesa și: Trei motive pentru care e bine să consumi în mod constant leguminoase. Carmen Brumă: „Ai nevoie de 400 de grame pe săptămână”

O dietă sănătoasă se bazează pe includerea fructelor, legumelor, leguminoaselor, nucilor sau cerealelor integrale, printre altele. OMS mai menționează că este necesar să consumăm cel puțin 400 de grame de fructe și legume pe zi și să limităm aportul caloric din zaharuri libere la mai puțin de 10%. Acestea sunt doar câteva orientări de bază, dar există mai multe. De-a lungul timpului, s-a crezut că unele alimente nu sunt sănătoase, dar nutriționistul Mario Ortiz a explicat că, de fapt, acestea sunt benefice.

Te-ar putea interesa și: Carmen Brumă a făcut topul celor 5 alimente care scad inflamația din organism: „Pare banal, dar este un antiinflamator dovedit”

Cele cinci alimente sănătoase, conform lui Mario Ortiz

Într-un videoclip postat pe rețelele sociale, nutriționistul Mario Ortiz a prezentat cele cinci alimente care sunt de fapt sănătoase. Pe primul loc se află măslinele. Potrivit expertului, măslinele reprezintă un aliment excelent pe care mulți oameni „îl evită” din cauza mitului că îngrașă. El explică faptul că „dacă uleiul de măsline este un aliment incredibil, imaginați-vă măslinele, care sunt materia primă”. Acestea sunt perfecte pentru gustări sau pentru a fi adăugate în salate.

Al doilea aliment menționat este porumbul. Mario Ortiz susține că există o „frică nejustificată” legată de acest aliment. El subliniază că este vorba doar despre boabele de porumb, astfel că nu există nicio problemă în a adăuga puțin în salate sau preparate. Următorul pe listă este carnea de porc, care este adesea considerată o opțiune proastă din cauza conținutului ridicat de grăsimi. Nutriționistul afirmă că, de fapt, „pentru fiecare 100 de grame, conține mai puțin de 6 grame de grăsime”.

Te-ar putea interesa și: Trucuri pentru a reduce efectele nocive ale alimentelor prăjite. Doctor Mihail a oferit o serie de sfaturi

Același lucru se aplică și pentru coastele de porc. Mario Ortiz menționează că și acestea sunt considerate produse cu un conținut excesiv de grăsime, dar afirmă că, „în general, au un conținut de grăsimi de sub 5 grame la 100 de grame”. În cele din urmă, el include cartoful, subliniind că acesta are „proprietăți incredibile, cu 88 de calorii la 100 de grame și 18 grame de carbohidrați”. Deși este considerat un aliment „rău”, ceea ce contează cu adevărat este modul în care este preparat. Cartoful este un excelent sățios și oferă o cantitate bună de apă organismului, relatează 20minutos.es.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel