Cele mai bune alimente care te pot ajuta să slăbești vara. Trebuie să le incluzi cât mai des în dieta ta

Data publicării:
Sursa foto: Freepik.com
Descriere foto: Sursa foto: Freepik.com

Nutriționiștii au identificat unele dintre cele mai ideale alimente pe care le poți savura fără grijă în acest sezon călduros.

Vara este asociată de majoritatea femeilor, dar nu numai, cu pierderea în greutate și cu presiunea de a avea un corp „gata de plajă”. Dar treci și tu prin această fază, trebuie să știi că acest sezon alte câțiva aliați pe măsură. Astfel, este o perioadă mai ușoară pentru a pierde în greutate prin mijloace sănătoase, pentru că există mai multe preparate ideale pentru a fi integrate în dietă și pentru a te ajuta să slăbești, iar mai jos îți vom enumera câteva dintre ele.

Salate de vară
Consumul unei game largi de legume proaspete este o modalitate excelentă de a pierde în greutate în timpul verii.

„Consumând alimente integrale bogate în vitamine și minerale, veți furniza celulelor ceea ce au nevoie pentru a vă asigura că metabolismul dumneavoastră se accelerează. Cel mai bun mod de a încorpora aceste alimente în dieta ta în această vară? O salată de vară delicioasă”, spune  spune Daryl Gioffre, nutriționist certificat, potrivit bestlife.

Trebuie să te axezi pe alimentele verzi cu frunze închise la culoare, roșii, castraveți, ardei, dovlecei, morcovi, avocado, fructele proaspete, leguminoasele refrigerate, nucile și semințele, care pot fi adaosuri excelente la salată. 

Smoothieuri
În continuare, Gioffre recomandă să optezi pentru smoothie-urile de vară, care sunt o modalitate ușoară de a încorpora nutrienți și de a te asigura că organismul tău primește toate vitaminele, mineralele, fibrele, proteinele și grăsimile sănătoase de care are nevoie.

Adăugați fructe de pădure bogate în antioxidanți, verdețuri cu frunze, cum ar fi kale, unt de arahide sau semințe și pudră de proteine pentru o rețetă care vă va oferi și sațietate de lungă durată.

Citește și: Florentina Opriș, dietă cu cireșe. Slăbești un kilogram pe zi: „Fac ca organismul să ardă mai repede grăsimile”


Fructe de pădure
Atunci când nu aveți timp să faceți un smoothie, o gustare cu fructe de pădure proaspete vă poate conferi multe dintre aceleași beneficii.

„Fructele de pădure sunt, de asemenea, bogate în fibre și potrivite pentru a promova un intestin și o digestie sănătoasă”, spune Gioffre. În special, el recomandă afinele, menționând că acestea sunt „unul dintre cele mai dense alimente nutritive pe care le puteți mânca”.

„Sunt bogate în vitamina C și antioxidanți, care s-au dovedit a oferi ameliorarea anxietății și a stresului, ceea ce poate ajuta la reducerea șanselor de supraalimentare din cauza stresului”, spune el.


Ardei
Practic, toate legumele fără amidon sunt sărace în calorii, așa că este greu să dai greș în alegerea ta.

Michael O. McKinney, nutriționist certificat, recomandă în special ardeii, menționând că sunt deosebit de versatili și pot fi folosiți într-o serie de feluri de mâncare și consumați fie cruzi, fie la grătar. Culorile lor strălucitoare și gustul crocantul îi fac perfecți pentru a fi folosiți la salate sau ca gustare în timpul lunilor călduroase de vară.

„Ardeii sunt săraci în calorii și bogați în vitamine, în principal în vitamina C. Ei adaugă gust și volum la mese, ceea ce vă menține senzația de sațietate fără a consuma multe calorii în exces”, spune el.

Citește și: Supa cremă de ceapă verde, aliatul siluetei: „Elimină apa din țesut și accelerează arderea grăsimilor”. Este considerată medicament pentru organism


Pepene verde
Orice fructe proaspete care vă plac sunt un bun adaos la dieta de vară. Cu toate acestea, experții spun că pepenele roșu poate fi deosebit de benefic, dat fiind conținutul său extraordinar de ridicat de apă.

„Pepenele roșu este unul dintre cele mai bune fructe pentru pierderea în greutate pe timp de vară, deoarece conține aproximativ 90 %, are un conținut scăzut de zahăr și este bogat în vitaminele A și C și antioxidanți”, spune Gioffre.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel