Sorin Bontea și-a dezvăluit rețeta secretă de chiftele marinate.
- carne tocată de porc
-ceapă
- pătrunjel
- usturoi
- mărar
- sare, piper
- ouă
- cimbru
- pâine în apă
- puțin usturoi
- suc de roșii
- foi de dafin
- boabe de piper
- un strop de zahăr
- oțet
„Am tot primit și am tot mâncat chiftele marinate. Eu știu că cel mai important la chiftelele marinate este sosul, care trebuie să aibă puțin oțet, de asta le spune chiftele marinate. Astăzi am să fac această rețetă, care va avea și puțin oțet.”, a spus chef Sorin Bontea, pe Youtube.
Se adaugă cimbrul peste carnea tocată și restul verdețurilor. Punem după și usturoiul, ceapa, tocată mărunt, sare, după gust, piper, ouăle și se amestecă bine. După ce amestecăm bine, adăugăm și pâine, aproape un sfert. Se poate folosi pâinea care a rămas uscată în casă. După ce compoziția este gata, începem să le modelăm rotunde, în funcție de cât le vrem de mari, după care le dăm prin făină și le punem la prăjit, în uleiul încins. Dacă scoți chiftelele puțin mai crude, nu este problemă, pentru că acestea vor fierbe în sos.
Pentur sos, punem într-o cratiță uleiul și usturoiul, se adaugă sosul de roșu, după ce se călește ustoroiul, adăugăm și puțină apă, foile de dafin, boabele de piper, sare, după gust și puțin zahăr, pentru a tăia aciditatea. Totul se fierbe la foc mic. Se poate adăuga și apă, n funcție de cât este de gros sosul de roșii. După un timp, adăugăm oțetul, cam o lingură, și lăsăm să mai fiarbă câteva minute. Când este aproape gata, punem chiftelele în sos, la foc mic și mai lăsăm să fiarbă cam cinci minute. Când sunt gata, putem adăuga puțin mărar peste și rețeta este gata.
Rețeta secretă de pizza a lui chef Sorin Bontea. Ai nevoie doar de câteva ingrediente
Ingrediente:
4 kg de carne tocată de porc;500 g orez;2 kg ceapa;40 g piper;45 g sare;o bucată de afumătură;bulion;frunze de varză murată;cimbru;foi de dafin
Mod de preparare:
Prima dată, se toacă mărunt ceapa, după care aceasta se pune la călit într-o tigaie, până când prinde o culoare ușor aurie. După acest pas, urmează prepararea cărnii pentru umplutură, ce trebuie amestecată cu orezul spălat, cimbru, sare și piper. După ce am terminat, pregătim frunzele de varză murată și începem să împăturim sarmalele, spune cheful bucătar.
„Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conţinutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion”, a mărturisit Chef Cătălin Scărlătescu, potrivit spynews.
După ce am terminat de împachetat toate sarmalele, acestea vor fi puse într-o oală, unde nu trebuie să uităm să adăugăm și niște afumătură, pentru un gust și mai delicios. Acesta este trucul peste care bucătarul chef nu trece niciodată. Sarmalele sunt lăsate la fiert în jur de patru ore, până când carnea, dar și frunza, devin perfect fierte.
”Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale. Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor”, a mai spus bucătarul.
Sorin Bontea, cea mai bună rețetă de gogoși. Secretul pentru a obține un aluat pufos
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News