Iată unele dintre cele mai bune condimente, în cazul în care te confrunți cu probleme digestive.
Încorporarea ierburilor și condimentelor potrivite în dieta ta îți poate îmbunătăți semnificativ sănătatea, în special atunci când vine vorba de reducerea inflamațiilor, îmbunătățirea digestiei și obținerea unui stomac mai plat. Multe dintre aceste ingrediente naturale au fost folosite de secole în urmă în medicina tradițională pentru proprietățile lor antiinflamatorii și digestive puternice. Prin adăugarea acestor ierburi și condimente aromate în mâncare poți, de asemenea, susține pierderea în greutate.
Așadar, dacă vrei să ai parte de toate aceste beneficii, trebuie să știi că unele condimente s-au făcut mult mai remarcate decât altele, iar mai jos le vei putea regăsi.
Ghimbirul conține compuși bioactivi, cum ar fi gingerolul, care au puternice proprietăți antiinflamatorii. Prin reducerea inflamației din intestin, ghimbirul poate ajuta la ameliorarea simptomelor de disconfort digestiv și balonare, contribuind la o burtă mai plată.
„Ghimbirul poate ajuta la ameliorarea simptomelor datorită capacității sale de a reduce inflamația și de a promova o digestie sănătoasă. S-a constatat că ghimbirul are proprietăți antispastice naturale, care pot ajuta la relaxarea mușchilor din tractul digestiv și la reducerea balonării cauzate de contracțiile musculare.”, spun specialiștii, potrivit shefinds.
Turmericul are proprietăți antimicrobiene care ajută la menținerea unui echilibru sănătos al bacteriilor intestinale. Un microbiom intestinal echilibrat este crucial pentru sănătatea digestivă generală și poate preveni probleme precum gazele și balonarea.
Turmericul poate, de asemenea, să îmbunătățească funcția barierei intestinale, ceea ce îmbunătățește absorbția nutrienților. O mai bună absorbție a nutrienților sprijină sănătatea generală și poate preveni disconfortul digestiv. În plus, curcumina poate îmbunătăți procesele metabolice, ajutând organismul să ardă caloriile mai eficient. O rată metabolică crescută ajută la pierderea în greutate prin promovarea arderii grăsimilor.
Scorțișoara ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge prin îmbunătățirea sensibilității la insulină. Nivelurile stabile ale zahărului din sânge pot reduce poftele și pot preveni mâncatul în exces, ceea ce susține gestionarea greutății și ajută la menținerea unui abdomen mai plat.
„Nu numai că scorțișoara este un condiment gustos, dar este și un agent antiinflamator. Ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge, ceea ce poate ajuta la prevenirea vârfurilor de insulină și, în consecință, la stocarea grăsimii de pe burtă. De asemenea, prin stimularea sucurilor gastrice, ajută la digestie, ajutând în același timp la descompunerea alimentelor, ceea ce reduce problemele digestive, îmbunătățind astfel sănătatea intestinală", spune McKinney.
Citește și: Cireșele, beneficii importante pentru sănătate. Motivul surprinzător pentru care trebuie să le consumi seara
Proprietățile antiinflamatorii ale usturoiului pot ajuta la reducerea inflamației din tractul gastrointestinal. Acest lucru poate atenua disconfortul digestiv și poate contribui la un mediu intestinal mai sănătos. De asemenea, s-a demonstrat că acesta crește rata metabolică, ceea ce poate ajuta la gestionarea greutății.
„Usturoiul are compuși de sulf, cum ar fi alicina, care sunt agenți antiinflamatori și antimicrobieni puternici. Acești compuși reduc inflamația intestinală, luptă împotriva bacteriilor dăunătoare și promovează o floră intestinală sănătoasă", spune McKinney. „Datorită efectelor sale pozitive asupra digestiei și absorbției nutrienților, usturoiul poate facilita indirect gestionarea greutății, precum și poate oferi și un abdomen mai plat, prin promovarea unei sănătăți intestinale optime.”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News