Cele mai bune fructe de consumat pe timpul verii. Mihaela Bilic: „Sunt prietenoase cu digestia și cu silueta”

Data publicării:
Mihaela Bilic/sursă foto:podcast Damian Drăghici
Descriere foto: Mihaela Bilic/sursă foto:podcast Damian Drăghici

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit care sunt fructele prietenoase cu digestia, dar și cu silueta.

Vara aduce cu sine fructe care sunt nu doar delicioase, ci și benefice pentru sănătate. Medicul nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit care sunt fructele ideale în această perioadă.

Cele mai bune fructe de consumat pe timpul verii. Mihaela Bilic: „Sunt prietenoase cu digestia și cu silueta”

Caisele și piersicile, care se găsesc din iunie până în august, sunt fructe ideale pentru această perioadă datorită proprietăților lor. Acestea parfumate, zemoase și, în plus, prietenoase cu digestia și silueta. Potrivit Mihaelei Bilic, caisele, în special, sunt considerate desertul perfect al verii. Spre deosebire de pepeni și struguri, caisele satisfac pofta de dulce fără a avea multe calorii. Acest lucru se datorează conținutului mare de pectine și sorbitol. Pectinele, fibre solubile, se umflă la contactul cu apa, crescând senzația de sațietate și limitând absorbția de grăsimi și zaharuri în sânge. Sorbitolul, un alcool de zahăr, are un gust dulce dar conține cu 30% mai puține calorii și se absoarbe lent.

„Sunt prin definiție fructele verii. Sunt portocalii, parfumate și zemoase. Sunt prietenoase cu digestia și cu silueta. Este vorba de caise și piersici de care trebuie să profităm, sezonul lor e scurt și ține doar 3 luni pe an, din iunie până în august.

De ce putem considera caisele desertul ideal al verii? Spre deosebire de pepeni și struguri, caisele satisfac eficient pofta de dulce și nu îngrașă. Secretul stă în conținutul mare de pectine și sorbitol. Pectinele sunt fibre solubile care se umflă la contactul cu apa, cresc senzația de sațietate și reduc absorția de grăsimi și zahăr în sînge. Sorbitolul este un alcool de zahăr care satisface gustul dulce, dar are 30% mai puține calorii și se absoarbe lent/parțial”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.

Te-ar putea interesa și: Mihaela Bilic, top patru preparate delicioase pentru zilele toride de vară: „Vă promit ca e gata în 20 de minute!”

„Avem și beneficii la capitolul protecție solară”

De asemenea, caisele și piersicile oferă beneficii și la capitolul protecție solară. Potrivit medicului nutriționist, culoarea portocalie a acestor fructe provine de la pigmenții vegetali cu acțiune antioxidantă, cum ar fi betacarotenul, care ajută pielea să se bronzeze uniform, și licopenul, care protejează împotriva îmbătrânirii premature și a efectelor dăunătoare ale razelor ultraviolete. În plus, conținutul ridicat de potasiu ajută la menținerea unui echilibru adecvat al hidratării organismului, făcând caisele și piersicile o alegere excelentă pentru vara aceasta.

„Avem și beneficii la capitolul protecție solară: culoarea portocalie din caise și piersici este dată de pigmenți vegetali cu acțiune antioxidantă. Primul este betacarotenul, un precursor de vitamina A care ajută pielea să se bronzeze rapid și frumos. Celălalt este licopenul, o substanță care protejează pielea de îmbătrânire și de acționa nocivă a razelor ultraviolete. Și dacă vă spun că au un conținut mare de potasiu, care echilibrează gradul de hidratare al organismului, nu-i așa că o să puneți în geanta de plajă și niște caise/piersici bine coapte?”, a mai precizat medicul nutriționist Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.

Te-ar putea interesa și: Exercițiul banal care te ajută să reduci semnificativ stresul. Doctor Mihail: „Câinele, înainte să adoarmă seara, face asta”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel