Joseph Hadad a dezvăluit câteva trucuri ce țin de pregătirea peștelui.
Chef Joseph Hadad a vorbit în ultima postare făcută pe blogul său personal despre cele mai bune moduri de a pregăti peștele. Celebrul chef bucătar a preferat să scoată în evidență câteva rețete ce au la bază anumite sortimente de pește mai rar pregătite. Chiar dacă, de regulă, ne axăm pe somon, crap sau doradă, există alte tipuri la fel de delicioase sau poate chiar mai gustoase, susține Joseph Hadad.
„Cred că nu mai este nevoie să vă povestesc cât de important este peștele în alimentație și cât de mult îmi place mie să îl includ în dieta mea săptămânală. Poate că și vouă vă place să puneți pe masă preparate pe bază de pește, însă cel mai adesea vă rezumați la două-trei sortimente. Dincolo de crap, somon și doradă, mările și lacurile sunt pline de tot felul de specii.
Nu o să le abordez aici pe toate, dar o să vă dau câteva idei de preparare a peștilor pe care nu îi folosiți atât de des, dar care sunt foarte buni.”, a fost începutul mesajului pe care chef Joseph Hadad l-a scris pe blogul său.
Cum se caramelizează corect ceapa. Trucul lui Joseph Hadad: „Va extrage apa din țesuturi”
„De exemplu, eglefinul este din familia codului și are exact acea textură fermă și totuși suculentă a peștelui alb, cu un gust destul de delicat. Acesta poate înlocui cu ușurință codul din rețete, cum ar fi cea de fish & chips, dar și la cuptor, cu doar câteva ingrediente: unt, zeamă de lămâie și sare.
Codul negru (black cod) este preferatul chef-ilor. Acesta nu are legătură cu codul obișnuit, este mai gras și are o aromă intensă. Pentru a-i maximiza potențialul, codul negru merge bine cu sosuri citrice, cu chimichurri, și chiar cu o salată cu vinegretă simplă.”, a continuat acesta.
În continuare, Joseph Hadad a vorbit despre beneficiile și gustul special pe care îl are atât dorada roșie, dar și „homarul săracilor.” La cel din urmă pot fi consumate chiar și coada sau obrajii, dezvăluit bucătarul chef, ep blogul său personal.
„Dorada roșie, este, după cum îi spune și numele, rudă cu dorada obișnuită, însă solzii săi au o culoare roșiatică. Aroma este una suavă, ca la dorada normală și carnea este destul de fină. Este un pește adorat de japonezi (deși îl găsești cu ușurință și în zona mediteraneeană), așa că de ce nu, merge bine în preparate japoneze, precum supele, tempura sau sub formă de sashimi. Dincolo de Japonia, este un pește versatil care poate fi poșat, prăjit, făcut ceviche sau pus în paella ori bouillabaisse.
Monkfish este un mic monstruleț supranumit și homarul săracilor pentru că textura și gustul cărnii sale seamănă cu cea de homar. În afară de aceasta, de la monkfish se consumă și chiar sunt considerate delicatese, și coada, obrajii și ficatul.”, a mai dezvăluit acesta.
Rețeta delicioasă de supă cremă de legumă a bucătarului Joseph Hadad: „Este naturală 100%”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News