Cele mai bune sfaturi pentru a scăpa de mahmureală. Sfatul experților

Data actualizării: | Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Consumul de alcool, mai ales în exces, poate fi însoțit de diverse efecte secundare. Mahmureala este cel mai frecvent, simptomele incluzând oboseală, dureri de cap, greață, amețeli, sete și sensibilitate la lumină sau la sunet. Iată cele mai bune soluții care te scapă de mahmureală.

1. Mănâncă un mic dejun bun

Mâncatul unui mic dejun consistent este unul dintre cele mai cunoscute remedii pentru mahmureală. Unul dintre motive este că un mic dejun bun poate ajuta la menținerea nivelului de zahăr din sânge. Deși nivelurile scăzute de zahăr din sânge nu sunt neapărat cauza mahmurelii, ele sunt adesea asociate cu aceasta. Nivelul scăzut de zahăr din sânge ar putea contribui, de asemenea, la unele simptome ale mahmurelii, cum ar fi greața, oboseala și slăbiciunea. De fapt, unele studii arată, de asemenea, că menținerea unui nivel adecvat de zahăr în sânge ar putea atenua unele dintre modificările corporale care apar odată cu consumul de alcool, cum ar fi acumularea de acid în sânge .
Consumul excesiv de alcool poate dezechilibra substanțele chimice din sânge și poate provoca acidoză metabolică, care se caracterizează printr-o creștere a acidității. Aceasta ar putea fi asociată cu simptome precum greața, vărsăturile și oboseala . Pe lângă faptul că ajută la reducerea anumitor simptome ale mahmurelii, consumul unui mic dejun sănătos poate furniza vitamine și minerale importante, care se pot epuiza odată cu consumul excesiv de alcool. Deși nu există dovezi care să arate că nivelul scăzut de zahăr din sânge este o cauză directă a mahmurelii, consumul unui mic dejun nutritiv, echilibrat și consistent în dimineața după ce ați băut poate ajuta la reducerea simptomelor mahmurelii.

 

2. Dormiți suficient de mult

Alcoolul poate provoca tulburări de somn și poate fi asociat cu scăderea calității și duratei somnului la unele persoane. Deși cantitățile mici până la moderate de alcool pot favoriza inițial somnul, studiile arată că cantitățile mai mari și consumul cronic pot perturba în cele din urmă tiparele de somn. Deși lipsa somnului nu provoacă mahmureala, aceasta poate înrăutăți mahmureala. Oboseala, durerile de cap și iritabilitatea sunt toate simptome ale mahmurelii care pot fi exacerbate de lipsa somnului. Obținerea unui somn bun și permiterea corpului dumneavoastră să se recupereze poate ajuta la ameliorarea simptomelor și poate face mahmureala mai suportabilă.

 

3. Rămâneți hidratat

Consumul de alcool poate duce la deshidratare în câteva moduri diferite. În primul rând, alcoolul are un efect diuretic. Acest lucru înseamnă că mărește producția de urină, ceea ce duce la o pierdere de lichide și electroliți care sunt necesari pentru funcționarea normală. În al doilea rând, cantitățile excesive de alcool pot provoca vărsături, ceea ce duce la o pierdere și mai mare de lichide și electroliți. Deși deshidratarea nu este singura cauză a mahmurelii, ea contribuie la multe dintre simptomele acesteia, cum ar fi setea crescută, oboseala, durerile de cap și amețelile. Creșterea aportului de apă poate ajuta la ameliorarea unor simptome ale mahmurelii și chiar la prevenirea lor cu totul. Atunci când consumați alcool, o bună regulă de bază este să alternați între un pahar de apă și un pahar de băutură. Deși acest lucru nu va preveni neapărat deshidratarea, vă poate ajuta să vă moderați consumul de alcool. Ulterior, rămâneți hidratat pe tot parcursul zilei, bând apă ori de câte ori vă este sete, pentru a reduce simptomele mahmurelii.

 

4. Mai bea un pahar de alcool în dimineața următoare

Deși se bazează în mare parte pe mituri și dovezi anecdotice, există unele dovezi care susțin că a bea un pahar de băutură a doua zi dimineața poate diminua simptomele mahmurelii. Acest lucru se datorează faptului că alcoolul schimbă modul în care metanolul, o substanță chimică care se găsește în cantități mici în băuturile alcoolice, este procesat în organism. După ce beți alcool, metanolul este transformat în formaldehidă, un compus toxic care ar putea fi cauza unor simptome de mahmureală. Cu toate acestea, consumul de etanol (alcool) atunci când aveți mahmureală poate opri această conversie și poate preveni complet formarea formaldehidei. În loc să formeze formaldehidă, metanolul este apoi excretat în siguranță din organism. Cu toate acestea, această metodă nu este recomandată ca tratament pentru mahmureală, deoarece poate duce la dezvoltarea unor obiceiuri nesănătoase și a dependenței de alcool, potrivit healthline.com

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel