Cele mai comune greșeli pe care le fac femeile în sala de sport. Jeanine Ivan: Nici măcar nu ai început încă, asta ar trebui să fie ultima grijă

Data publicării:
Unsplash.com
EXCLUSIV
Descriere foto: Unsplash.com

Jeanine Ivan este antrenor de fitness și a acceptat interviul Spectacola legat de ce înseamnă pentru femeile de după o anumită vârstă sportul sau frecventatul sălii. După 40 de ani, multe femei se confruntă cu provocări de care nu au mai avut parte, atât emoționale, cât și psihice. Iată ce spune specialista.

Jeanine începe prin a dezvolta câteva beneficii ale sportului și mersului la sală. De exemplu, mărimea coapselor poate reprezenta un indicator de sănătate pentru multe femei.

„Circumferința coapsei, în mod interesant, este un predictor al longevității, deoarece persoanele care au mușchii coapselor mai dezvoltați vor fi mai mobile și mai puternice până la o vârstă mai înaintată, se vor putea ridica singure și nu vor deveni imobilizate”, spune ea, pentru Spectacola.

E ca și cum ți-ar fi frică să nu devii pilot de Formula 1 din greșeală

 

De asemenea, ea mai precizează pentru Spectacola și că preconcepțiile cu care femeile pășesc în sala de sport sunt alte „greutăți” care se adaugă la dificultatea pe care o simt când încearcă să se țină de un program concret. Încă o data, ea dezminte mitul „femeii prea mari dacă merge la sală sau care face sport”.

„De exemplu, fac numai antrenamente cardio deoarece le este frică să nu „devină prea mari”. Hipertrofia, adică creșterea în masă musculară, este un proces lent și care necesită efort constant ani la rând. Este imposibil să devenim „prea mari” din greșeală.

Nimeni niciodată nu a pățit asta. Nu îți fie frică să folosești greutăți, mai ales că, fiind femeie peste 40 de ani, ești probabil din categoria de populație care va crește cel mai greu în masă musculară.

Nu ai nicio șansă să devii prea mare din greșeală, mai ales fără ajutorul substanțelor anabolizante. E ca și cum ți-ar fi frică să nu devii pilot de Formula 1 din greșeală atunci când te apuci de școala de șoferi. Nici măcar nu ai început încă, asta ar trebui să fie ultima grijă”, spune Jeanine Ivan, pentru Spectacola.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Jeanine Ivan | Online Personal Trainer (@jeanineivan)

 

Când nu cunoști, caută ajutor

 

Jeanine Ivan ne-a spus că unul dintre lucrurile pe care le-am observat la multe femei care pășesc pragul unei săli de sport este că nu au niciun plan de activitate pe care să îl urmeze. Pe de altă parte, multe persoane utilizează în mod greșit aparatele pe care le folosesc în mod haotic.

 

„Dacă totuși le folosesc corect, nu utilizează niciodată o greutate suficient de mare pentru a face o serie cât de cât dificilă. De ce este asta o problemă? Pentru că hipertrofia (creșterea mușchilor) este stimulată atunci când tensiunea mecanică din mușchi este mare și când nivelul de recrutare al unităților motorii este ridicat.

Atunci când folosim acele greutăți care ne permit să facem repetări grele pentru a stimula creșterea mușchilor, trebuie să ne asigurăm că folosim tehnica corectă.

De aceea, este cel mai indicat să apelăm la serviciile unui antrenor personal, mai ales dacă nu am mai fost la sală înainte și nu numai. Cumva, încă există această concepție că te poți descurca oricum: ce e așa greu, te pui pe aparate și dai din mânerele alea într-un fel.

Din păcate, nu este deloc atât de simplu. Dacă vreau să îmi repar mașina, de exemplu, n-am nicio șansă să reușesc ceva doar uitându-mă la câteva clipuri pe YouTube înainte, dacă eu nu știu nimic despre mașini.

Și dacă totuși știu câte ceva despre mașini și încerc asta, poate am doar șanse minime să reușesc ceva. De aceea, voi apela la un specialist. La fel este și la sală.

Dacă nu știi nimic despre asta și crezi că te poți descurca după ce vezi câteva videoclipuri pe internet, cel mai probabil te înșeli”, încheie Jeanine Ivan, pentru Spectacola.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Exclusiv


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel