Cristian Mărgărit a dezvăluit cum poți slăbi cu bani puțini.
Probabil că și tu ai auzit cel puțin o dată la cineva din jurul tău faptul că o dietă este scumpă, motiv pentru care nu și-o poate permite oricine. Invitat în cadrul emisiunii matinale de pe Antena 1, celebrul nutriționist Cristian Mărgărit a demontat acest mit și a dezvăluit cât este, de fapt, de ieftin să slăbești. Trebuie doar să ții cont de niște reguli simple și să te axezi pe alimentele cu preț redus, dar care-ți oferă și toți nutrienții de care ai nevoie.
„Mulți oameni se plâng, într-adevăr, când le faci niște recomandări alimentare și spun că sunt diete pentru milionari. Din contră, hai să ne gândim că undeva din jumătate de mâncare se aruncă, deci primul pas ar fi să ne uităm mai bine la cât mâncăm, pentru a controla mai bine costul unei diete. Apoi, la fel de importante sunt și caloriile goale, cât din ce cumpăr sunt nutrienți de care am nevoie? Am nevoie de zahăr, faină albă? Nu, nu ar trebui să mai dau banii pe ele, la fel ne putem gândi și la produsele semipreparate, gata preparate, unde ai niște ingrediente pe care le-ai putea cumpăra la un preț mult mai mic și așa faci o economie mult mai mare.”, a declarat Cristian Mărgărit, în cadrul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, de pe Antena 1.
Mai mult, dacă vrei să ai parte de un coș de cumpărături ieftin, trebuie neapărat să te axezi pe alimentele de sezon, recomandă nutriționistul. Și când vine vorba de pește, considerat a fi unul dintre cele mai scumpe produse, Cristian Mărgărit are o recomandare ce poate fi valabilă pentru buzunarele tuturor.
„Îți trebuie neapărat o listă de cumpărături și să nu te duci la cumpărături flămând, pentru că poți să mănânci foarte mult. Cele mai ieftine alimente sunt cele locale și care sunt de sezon, nu trebuie să cumpăr fructe exotice sau ceva scump, ci mă pot baza pe mere. La fel e și cu nucile, le putem cumpăra din timp și le păstrăm în coajă. Avem vitamine, antioxidanți, vitamina C, ideal ar fi fost și un pește oceanic, dar el cu cât e mai mic, cu atât e mai bun. Macroul are cel mai bun raport calitate-preț, are cea mai mare cantitate de omega 3, îl luăm și congelat, nu e problemă.”, a continuat nutriționistul.
VEZI și: Rețetă de pui crispy la cuptor. Este mai bun decât la fast food și nu conține ulei
Când vine vorba de sursele de proteină mai ieftine, acesta a oferit atât niște variante vegetale, ce pot fi introduse de oricine în meniul de post, dar și o alternativă ieftină pentru persoanele care mănâncă de dulce și care nu este prea des întâlnită pe mesele românilor.
„La post, te duci către surse de proteină precum ar fi leguminoasele, fasole, linte, mazăre. Mai avem și rădăcinoasele, adică sfecla.
O sursă bună de proteină este și ficatul, foarte ieftin și mult mai bogat nutritiv decât carnea. Când vorbim de carbohidrați, cartoful e foarte hrănitor, se poate mânca fără probleme piure, copt.”, mai spune ea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News