Cele trei boli pe care nucile te ajută să le combați

Data publicării:
Sursă foto: Pexels
Descriere foto: Sursă foto: Pexels

Fructele oleaginoase sunt ideale pentru a completa o alimentație variată, dar și pentru a îmbunătăți sănătatea noastră prin ceea ce mâncăm, datorită multor beneficii pe care le aduc nutrienții lor. Iată ce obții dacă mănânci o mână de nuci din când în când.

Există numeroase fructe oleaginoase și toate pot aduce beneficii dacă le includem într-o dietă variată și le consumăm în mod moderat, de la semințele de floarea-soarelui până la nuci, care sunt printre cele mai consumate fructe oleaginoase. Le putem consuma singure, în salate sau deserturi, ca gustare sau alături de un bol de iaurt cu fructe, nu există reguli stricte, pentru că sunt gustoase în orice fel.

Mult timp s-a crezut că fructele oleaginoase fac mai dificilă pierderea în greutate pentru că au puțină apă și multă grăsime, ceea ce le face foarte calorice. Aceasta a determinat mulți oameni să le evite, ceea ce ar putea fi o greșeală, pentru că sunt cu adevărat remarcabile calitățile lor nutritive, inclusiv grăsimile saturate pe care le conțin și conținutul lor de omega-3. Este adevărat că nu toate fructele oleaginoase sunt la fel și nu oferă aceleași beneficii sănătății noastre, dar nucile pot deveni un aliat de încredere.

Cele trei boli pe care nucile te ajută să le combați

Nucile sunt o alegere excelentă dacă vrem să integrăm fructe oleaginoase în alimentația noastră, cu condiția să le consumăm cu precauție, luând în jur de 30 de grame pe zi, echivalentul unei mâini. Pe lângă faptul că sunt o gustare delicioasă, ne ajută și să ne îngrijim, deoarece contribuie la protejarea sănătății noastre, reducând riscul de a dezvolta unele boli, cum ar fi:

- Boli cardiovasculare. Consumul de nuci îmbunătățește sănătatea arterelor, scade riscul de hipertensiune arterială și reduce nivelurile de colesterol „rău” LDL și trigliceride datorită grăsimilor lor nesaturate. Acizii grași omega-3 reduc riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral.

- Astenie de primăvară. Această afecțiune se caracterizează prin apatie, oboseală și tristețe însoțind schimbarea de sezon și apare adesea și toamna. Reducerea orelor de lumină duce la producerea mai mică de serotonină; nucile sunt bogate în triptofan, un aminoacid precursor al acestei hormoni, astfel încât ajută la ameliorarea acestor simptome, îmbunătățind starea de spirit.

- Boli reumatice. Conținutul ridicat de omega-3 al nucilor acționează ca un antiinflamator natural, ajutând la reducerea inflamației în articulații.

Pe lângă îngrijirea sănătății cardiovasculare, îmbunătățirea stării de spirit și ajutorul în reducerea inflamației, nucile aduc și alte beneficii, cum ar fi favorizarea funcționării mai bune a creierului, datorită acizilor grași omega-3, dar și a antioxidanților pe care îi conțin, care sprijină funcțiile cognitive și combat stresul oxidativ.

Acizii grași omega-3 ajută și la prevenirea uscăciunii, făcând ca pielea noastră să arate mai hidratată; în plus, vitaminele lor B și E întârzie îmbătrânirea pielii și susțin îngrijirea părului. Nucile aduc calciu și magneziu, protejând oasele și întărind mușchii, favorizând sănătatea oculară și contribuind la pierderea în greutate, deoarece, chiar dacă au multe calorii, au și o cantitate mare de fibre și sunt foarte sățioase.

În ceea ce privește contraindicațiile lor, nu pare să se fi descoperit niciuna, în afara recomandării de a le consuma cu moderație din cauza aportului mare de calorii dacă le mâncăm în exces. Consumul lor este recomandat în toate cazurile, cu excepția situațiilor în care există intoleranțe sau alergii, caz în care este mai bine să le evităm, relatează 20minutos.es.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel