Lidia Fecioru a dezvăluit care sunt cele tri vârste de aur ale omului.
Lidia Fecioru a dezvăluit, în cadrul emisiunii „Adevăruri ascunse”, de pe Antena 3, care cele trei "vârste de aur" ale vieții omului.
Lidia Fecioru a mărturisit că între vârsta 28 și 30 de ani apare dorința de a avea un copil, o căsătorie și familie. Odată cu venirea acestei vârste, specialista spune că se produc mai multe schimbări în viața oamenilor.
"Noi nu ne așezăm foarte bine în viață decât după 30 de ani, chiar un pic peste. Între 28 și 30 este perioada când apare dorința de a avea un copil, căsătorie, carieră. Asta este prima vârstă de aur când începem să schimbam lucruri în viața noastră. Dar să nu uităm că există vârsta de 40 de ani. Atunci oamenii sunt în forța carierei. Au deja copiii mărișori.
Etapa mulțumirii de sine este între 50 și 60 de ani. Când ajungi în această etapă ai deja perioada de 20 de ani de carieră, copii au în jur de 20 de ani, ai toate lucrurile așezate. Poate te-ai așezat și spiritual și atunci totul este organizat. Aceasta este perioada mulțumirii de sine. Ești liniștit și te uiți înapoi. La acei oameni trebuie să apelăm pentru înțelepciunea lor. Ei au și experiența proprie, au și experiența celor din jur, au și regretele”, a spus Lidia Fecioru.
„Sunt foarte muți care ratează aceste etape. Și făcând asta vedem băieți și fete care nu mai vor să se căsătorească, care nu mai vor să facă copii sau care nu au posibilitatea să-și facă o carieră. De aceea avem situații în care au 35 de ani și locuiesc cu părinții. Este târziu pentru un bărbat să plece de acasă la 28 de ani. Femeilor le apare dorința de a avea un copil pe la 25, dar la băieți apare pe la 35, 36 de ani, atunci se aprinde clopoțelul de tată", a spus Lidia Fecioru.
"Copiii încep să aleagă. Copilul chiar dacă este mic alege mereu confortul. Copilul tot una spune: Eu vă vreau pe amândoi. Din acest motiv mulţi părinţi se întorc înapoi şi stau de dragul copiilor. Cele două persoane nu mai pot crea un cadru de familie în casă, ci vor continua certurile de rigoare şi reproşurile. Copilul simte şi vede. Chestiile acestea nu sunt bune deloc. Nu te gândeşti sub nicio formă la sănătatea copilului.
Eu merg pe principiul "Avem o singură viaţă". Este sacrificiu mare pentru că un copil simte răceala dintre părinţi, ruperea dintre părinţi şi poate că asta îl va face să sufere şi mai mult. Noi trebuie să ştim ce vrem cu adevărat. O mamă liniştită şi echilibrată poate creşte un copil foarte bine singură. Nu îi impui niciodată partenerului copiii, dacă vrei să crească sănătoşi, echilibraţi. Nu staţi de dragul copiilor. Copiii cresc, îşi iau aripi şi de genul acesta de familii fug foarte repede. Acei copii rămân cu traume sufleteşti din cauza lipsei de iubire. Dacă stăm nu ni se mai întind mâinile să îmbrăţişăm. Sacrificul nu îl faci din propria ta laşitate. Nu ai fost curajos nici să rupi relaţia, nici să creezi o relaţie sănătoasă. Dacă am hotărât să plecăm stăm de vorbă cu copilul, cu partenerul, divorţăm şi creştem copilul, unul, dar sănătos", a spus Lidia Fecioru.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News