Checul cu cacao, de post se prepară foarte rapid și este extrem de gustos.
INGREDIENTE:
1 cană apă minerală
1 cană lapte de soia
3/4 cană cu ulei
2 căni zahăr
3 căni făină
1 plic și jumătate praf de copt
1 linguriță esență de rom
1 linguriță rasă de anason măcinat
3 linguri cacao
coaja ras de portocală
câțiva miezi de nucă
MOD DE PREPARARE: Într-un vas punem uleiul cu zahărul și le amestecăm puțin. Turnăm apa minerală, laptele de soia și mixăm la vitez mică până ce zahărul se topește. Încorporăm făina treptat, pe care o cernem mai întâi. Adăugăm esența de rom, coaja rasă de portocală și anasonul. La final punem cacaoa și mixăm bine. Ungem două tăvi cu margarină și le tapetăm cu hârtie de copt. Turnăm compoziție în ambele tăvi în mod egal. Rupem câțiva miezi de nucă și îi presărăm deasupra. Introducem tăvile în cuptorul încins și primele 5 minute dăm focul cuptorului mai tare. Reglăm apoi o temperatură potrivită și le mai lăsăm la copt cam 35 de minute.
Când sunt gata, scoatem checurile, le lăsăm să se răcească, apoi servim.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News