Vă prezentăm cea mai simplă rețetă de chec aromat cu lămâie. Un desert delicios.
Ingrediente
4 ouă mari
200 gr. zahăr
250 gr. făină
2 lămâi
100 ml. ulei
5 grame (½ plic) praf de copt
1 praf de sare
Mod de preparare Chec simplu cu lămâie
1 Preîncălzim cuptorul la 180°C
2. Coaja lămâilor se dă prin răzătoare, apoi stoarcem fructul și păstrăm sucul într-un castron. (recomandăm spălarea lămâilor înainte de folosire)
3. Pregătim tava în care vom coace checul. Avem 2 opțiuni: putem tapeta pereții tăvii cu făină sau putem folosi foaie de copt, după ce am uns tava cu ulei în prealabil.
4. Separăm albușurile de gălbenușuri. Peste albușuri se adaugă un praf de sare, iar peste gălbenușurizahărul. Cu ajutorul mixerului batem separat albușurile și gălbenușurile, până obținem o spumă consistentă.
5. Peste gălbenușurile mixate adăugăm uleiul, coaja de lămâie și zeama de lămâie, făina și praful de copt și apoi se mixează toată compoziția.
6. Peste acest amestec adăugăm și albușurile și amestecăm totul cu ajutorul unei spatule.
7. Turnăm compoziția în tava de copt și băgăm la cuptorul preîncins 180°C, pentru circa 50 de minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News