Dacă vă place combinația de cafea și ciocolată în deserturi, atunci acest cheesecake cu ciocolată și espresso este deliciul ideal pentru dumneavoastră! Atât de simplu de preparat și atât de gustos.... în plus, merge perfect cu o ceașcă de latte macchiato. Iată rețeta:
Pentru crustă:
1 ½ cești (170 grame) de nuci măcinate.
1 ½ cești (185 grame) de fursecuri de napolitane cu ciocolată mixate în firimituri fine
7 (90 grame) linguri de unt topit
5 uncii' (100 grame) de ciocolată semi-dulce, topită
Pentru umplutură:
450 grame cremă de brânză, la temperatura camerei
1 ceașcă (215 grame) de zahăr brun
2 lingurițe de vanilie
4 ouă mari, la temperatura camerei
230 grame de ciocolată semidulce, topită și răcită
½ cană de espresso proaspăt preparat
1 cană (250 grame) smântână
Pentru glazură:
⅓ cană (75 grame) de smântână
85 grame de ciocolată semidulce, tăiată mărunt
1 ½ linguriță de zahăr
Pentru crustă:
Preîncălziți cuptorul la 150°C. Ungeți cu unt fundul și părțile laterale ale unei tăvi cu formă elastică.
După ce ați mixat fursecurile de napolitane cu ciocolată până se transformă în firimituri fine, combinați-le cu nucile măcinate și cu untul topit; amestecați până când sunt bine încorporate.
Presărați pe fundul și pe pereții formei pregătite. Se dă la frigider pentru a se întări timp de 10 minute.
Pentru umplutură:
Într-un castron mare, folosind un mixer electric, bateți zahărul brun și crema de brânză până când se omogenizează. Adăugați ouăle, unul câte unul, amestecând timp de 20 de secunde după fiecare adăugare.
Adăugați ciocolata topită și extractul de vanilie; bateți până când se combină. Se toarnă espresso și se bate până se încorporează. În cele din urmă, adăugați smântână și bateți până la omogenizare. Turnați umplutura în crusta pregătită.
Apoi, umpleți o tavă de copt ½ din plin cu apă și puneți-o pe raftul de jos al cuptorului. Coaceți pe raftul din mijloc timp de 60 de minute.
Coborâți temperatura cuptorului la 140°C și mai coaceți 60 de minute.
Se reduce temperatura cuptorului la 130°C/și se coace cu 30 de minute mai mult.
Opriți cuptorul; lăsați cheesecake-ul înăuntru timp de 25 de minute cu ușa închisă.
Se scoate și se lasă să se răcească la temperatura camerei. Apoi, acoperiți și dați la frigider cel puțin 4 ore (ideal ar fi peste noapte) pentru a se întări.
Pentru a face glazura:
Într-o cratiță, încălziți ciocolata semidulce, smântâna și zahărul până se topesc și se omogenizează; amestecați frecvent.
Întindeți glazura deasupra cheesecake-ului și, cu ajutorul unei spatule, neteziți tortul.
Se dă la rece timp de 1 oră pentru a întări glazura. Se taie în felii și se servește.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News