Această rețetă de cheesecake cu dulceață de afine nu necesită coacere. Iată cât de simplu o poți prepara.
Ingrediente:
250 g biscuiți digestivi
100 g unt topit rece
1 lingură cacao
1 linguriță rasă scorțișoară
250 g brânză mascarpone
200 ml smântână naturală pentru frișcă
60 g zahăr pudră
3 linguri lapte
12 g gelatină foi
1 borcan dulceață de afine
Mod de preparare:
În robot punem biscuiții, untul topit rece, cacaua și scorțisoara. Mixăm până când obținem o consistență omogenă.
Pe un platou fixăm un cerc de cofetărie, iar în mijloc adăugăm compoziția blatului și o presăm bine cu o lingură până obținem un strat compact și uniform. Băgăm la frigider pentru 30 de minute.
Între timp punem 8 g din foile de gelatină într-un vas sau farfurie adâncă și le acoperim cu apă rece. Le lăsăm 10 minute.
Brânza mascarpone o punem într-un vas, peste ea adăugăm zahărul pudră și mixăm 2-3 minute.
Mixăm și mântâna naturală pentru frișcă până devine cremoasă. Adăugăm frișca peste mascarpone și amestecăm bine.
Încălzim 3 linguri de lapte și adăugam foile de gelatină stoarse foarte bine. Amestecăm până când gelatina este complet dizolvată.
Punem peste gelatină 2-3 linguri din crema de frișcă și mascarpone și amestecăm bine, apoi adăugăm amestecul obținut în vasul cu cremă de mascarpone și frișca. Această cremă o vom adăuga peste blatul de la frigider. Prăjitura trebuie băgată din nou la frigider pentru 60 de minute.
Pentru dulceața de afine, punem foile de gelatină rămase la înmuiat, într-o farfurie adâncă plină cu apă rece, pentru 10 minute.
Dulceața de afine trebuie pusă într-o cratiță mică, peste adăugăm apă și amestecăm. O fierbem 2-3 minute pe foc mic, apoi stingem focul și adăugăm foile de gelatină bine stoarse. Lăsăm dulceața să se răcească, apoi o adăugăm deasupra prăjiturii.
Punem din nou cheesecake-ul la frigider, pentru circa 1-2 ore.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News