Cheesecake cu dulceață de afine. Un desert foarte gustos

Data publicării:
Cheesecake, foto Unsplash/ autor: Wusya
Descriere foto: Cheesecake, foto Unsplash/ autor: Wusya

Această rețetă de cheesecake cu dulceață de afine nu necesită coacere. Iată cât de simplu o poți prepara. 

Ingrediente:


250 g biscuiți digestivi

100 g unt topit rece

1 lingură cacao

1 linguriță rasă scorțișoară 

250 g brânză mascarpone

200 ml smântână naturală pentru frișcă

60 g zahăr pudră

3 linguri lapte

12 g gelatină foi

1 borcan dulceață de afine 


Mod de preparare:


În robot punem biscuiții, untul topit rece, cacaua și scorțisoara. Mixăm până când obținem o consistență omogenă.

Pe un platou fixăm un cerc de cofetărie, iar în mijloc adăugăm compoziția blatului și o presăm bine cu o lingură până obținem un strat compact și uniform. Băgăm la frigider pentru 30 de minute. 

Între timp punem 8 g din foile de gelatină într-un vas sau farfurie adâncă și le acoperim cu apă rece. Le lăsăm 10 minute.

Brânza mascarpone o punem într-un vas, peste ea adăugăm zahărul pudră și mixăm 2-3 minute.

Mixăm și mântâna naturală pentru frișcă până devine cremoasă. Adăugăm frișca peste mascarpone și amestecăm bine. 

Încălzim 3 linguri de lapte și adăugam foile de gelatină stoarse foarte bine. Amestecăm până când gelatina este complet dizolvată.

Punem peste gelatină 2-3 linguri din crema de frișcă și mascarpone și amestecăm bine, apoi adăugăm amestecul obținut în vasul cu cremă de mascarpone și frișca. Această cremă o vom adăuga peste blatul de la frigider. Prăjitura trebuie băgată din nou la frigider pentru 60 de minute. 

Pentru dulceața de afine, punem foile de gelatină rămase la înmuiat, într-o farfurie adâncă plină cu apă rece, pentru 10 minute.

Dulceața de afine trebuie pusă într-o cratiță mică, peste adăugăm apă și amestecăm. O fierbem 2-3 minute pe foc mic, apoi stingem focul și adăugăm foile de gelatină bine stoarse. Lăsăm dulceața să se răcească, apoi o adăugăm deasupra prăjiturii.

Punem din nou cheesecake-ul la frigider, pentru circa 1-2 ore.


Poftă bună!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel