Chef Joseph Hadad a dezvăluit o rețetă excelentă de chiflete din legume.
Uneori, tot ce ne dorim este un film bun și o mâncare delicioasă lângă, astfel încât să ne relaxăm cât mai bine și să lăsăm deoparte grijile cotidiene. Chef Jospeph Hadad cunoaște nevoia oamenilor de a savura o mâncare bună, dar și preparată repede, astfel încât le-a propus cititorilor săi o variantă diferită de chiftele, fără carne, dar la fel de spectaculoase.
„Este acea mâncare pe care vrei să o mănânci într-o zi mohorâtă, când ajungi acasă și vrei să te bagi într-o pătură moale și să te uiți la un serial. Este acea mâncare care îți aduce aminte de copilărie și bucuriile ei. Este mâncarea care unește prietenii buni în jurul unei mese deloc pretențioase. Iar pentru o astfel de masă mă gândesc că ați putea prepara niște chiftele de orez.”, a scris Joseph Hadad pe blogul său personal.
Citește și: Sorin Bontea, rețetă de salam de biscuiți cu ciocolată. Bucătarul chef folosește un ingredient secret
Pentru a prepara aceste chiftele, ai nevoie de doar câteva ingrediente de bază, spune Joseph Hadad, precum foarte multe legume de sezon. Întregul proces de preparare este unul destul de simplu, iar tu nu trebuie să omiți să adaugi câteva ierburi aromatice de bază, care vor da acea aromă specială preparatului tău.
„Aveți nevoie de orez cu bobul rotund, bine fiert. Dovlecei, rădăcină de țelină, morcovi, toate se rad pe răzătoarea mare. Pentru aromă, folosim multe ierburi aromatice, pătrunjel, busuioc, mărar, rozmarin, toate tocate mărunt. Ceapa albă se dă și ea pe răzătoare și se stoarce. Se amestecă cu restul legumelor rase și ierburile tocare, se sărează și se lasă vreo oră ca să se întrepătrundă aromele și să se înmoaie. După o oră, se storc și se amestecă cu orezul fiert, ou întreg, sare, piper, nucșoară și puțină scorțișoară praf. Se formează chiftelele, care apoi se dau prin făină cu sare și ou și se prăjesc în ulei.”, a continuat celebrul bucătar chef.
Chiftelele cu legume de sezon vor fi servite alături de un sos delicios de roșii, dezvăluie Joseph Hadad. Apoi, spre final, pentru un plus de savoare, poți adăuga verdețurile preferată, dar și brânză rasă.
„Separat se decojesc roșiile și se dau pe răzătoare. Se pot folosi și roșiile din conservă, dacă nu aveți proaspete. Roșiile astfel mărunțite se amestecă cu usturoi tocat, sare, piper și ulei de măsline. Se pun la fiert cu o foaie de dafin. Se pune puțină apă sau supă de legume, care să ajute fierberea. Se adaugă chiftelele în acest sos și se pune capacul. Se lasă la fiert la foc mic aproximativ 45 minute. Cui îi place, în sos poate să adauge și mazăre.
De asemenea, se poate adăuga și puțin parmezan ras sau brânză de oaie sfărâmată și se mai dă puțin la cuptor ca să se gratineze brânza. Când aduceți la masă chiftelele, se presară pătrunjel proaspăt tocat deasupra.”, mai spune acesta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News