Chef Joseph Hadad a dezvăluit propria sa rețetă de pate din ficat de pui.
Chef Joseph Hadad le-a împărtășit fanilor săi o nouă rețetă delicioasă, care poate fi servită chiar și pe masa festivă de sărbători, drept aperitiv. Este vorba despre pate de casă din ficat de pui, care, după instrucțiunile oferite de celebrul bucătar chef, nu se obține nici foarte greu, fiind gata în doar câțiva pași simpli. Totuși, modul de preparare este unul puțin mai atipic față de rețetele cu care ești obișnuit, iar oul și vinul roșu sunt două dintre ingredientele la care nu te-ai fi așteptat să fie folosite în rețetă.
Ingrediente:
- 500 gr ficat de pui
- 50 ml vin roșu sec
- 3 linguri coniac
- 4 cepe albe
- 1/2 praz
- 3-4 crenguțe de cimbru verde
- 4 ouǎ fierte tari
- 4 felii de ghimbir proaspăt
- 8 linguri ulei de floarea soarelui
- un vârf de scorțișoară
- un vârf nucșoară
- Sare si piper după gust
Mod de preparare:
„1. Preîncǎlziți cuptorul la 190C. Curățați ficatul de varicele negre, apoi presărați pe ambele părți cu sare si coaceți la cuptor 7-8 minute.
2. Încingeți uleiul de floarea soarelui, apoi adăugați prazul tocat, ceapa tăiată felii, cimbrul și amestecați foarte bine. Condimentați cu nucșoară și scorțișoară, apoi gătiți pânǎ când amestecul se înmoaie și prinde o culoare maronie frumoasă.
3. Între timp, scoateți ficatul dupǎ ce s-a copt și spălați-l bine. Sfărâmați în bucăți mai mari ouăle peste amestecul de ceapa, amestecați, apoi adǎugați ficatul. Asezonați cu sare și piper, amestecați și gătiți 2-3 minute.
4. Puneți coniacul și amestecați, apoi vinul si gătiți pentru 5 minute, pentru ca ingredientele sǎ se amestece. (Omiteți acest pas dacă și copiii vor servi acest preparat)
5. Transferați amestecul pe un platoul sau un recipient plat și scoateți crenguțele de cimbru, apoi lăsați-l la răcit.
6. Dați apoi amestecul prin mașina de tocat cu sită medie și amestecați foarte bine cu o lingură, până când se formează o pastǎ.
7. Ornați un bol cu niște frunze de salată verde. Luați douǎ linguri, treceți-le prin apǎ, apoi dați pe rând o formǎ ovalǎ amestecului, trecând de fiecare datǎ lingurile prin apǎ înainte sa formați amestecul.
8. Stropiți cu niște ulei de măsline. Poftă bună!”, a scris Joseph Hadad pe rețelele de socializare.
Citește și: Chef Joseph Hadad, rețetă inedită de murături. Pot fi servite după doar 24 de ore și sunt extrem de crocante
Și, pentru a se asigura că toți fanii săi vor obține cel mai delicios preparat, exact ca în propria sa bucătărie, Joseph Hadad a oferit și două sfaturi prețioase, care pot schimba complet gustul rezultatului final. Primul, este strâns legat de varicele negre ale ficatului, care nu sunt îndepărtate întotdeauna de către gospodine. Acest pas este însă esențial, spune el, nu doar pentru sănătate, ci și pentru aroma nepotrivită pe care acestea o pot oferi pateului. De asemenea, spălarea ficățeilor după coacere este, de asemenea, un pas esențial.
„Varicele negre trebuie curățate, deoarece dau un gust amar pateului și sunt nesănătoase. Ficatul se mai spalǎ după ce s-a copt, pentru a-l curăța de sânge sau alte impurități rămase.”, a continuat acesta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News