Chef Joseph Hadad, rețete de post: „Dă un gust extraordinar’’. Condimentul excelent pentru preparatele din spanac

Data actualizării: | Data publicării:
Joseph Hadad, foto Facebook. Fotot rol ilustrativ / Unsplash
Descriere foto: Joseph Hadad, foto Facebook. Fotot rol ilustrativ / Unsplash

Chef Joseph Hadad a oferit câteva sfaturi excelente pentru prepararea spanacului și a șteviei.

Chef Joseph Hadad este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din țara noastră. Acesta vine în ajutorul tuturor gospodinelor cu rețete delicioase de sezon cu spanac și stevie potrivite pentru toate gusturile.

Sufleu de spanac cu șofran

Această rețetă este excelentă pentru perioada de post. Astfel, Chef Joseph Hadad oferă câteva sfaturi și trucuri prin care putem obține rapid cel mai delicios spanac chiar la noi acasă.

’’Spanacul proaspăt se spală și se curăță bine, iar pentru frunzele mai bătrâne se îndepărtează codițele. Pentru o tavă de chec aveți nevoie cam de 800-900 g spanac proaspăt. Odată curățat, se blanșează în apă cu sare pentru 3 secunde și apoi se lasă la scurs. Chiar se stoarce, pentru a elimina apa în exces. 50 g unt și o lingură jumătate de ulei de măsline se încing în tigaie și se călesc 4-5 șalote tocate mărunt’’, a scris Joseph Hadad pe blogul său personal. 

Șofranul, condiment magic pentru preparatele din spanac Șofranul este recunoscut pentru numeroasele beneficii pe care le are asupra organismului. De asemenea, este un condiment universal pe care fiecare dintre noi îl are în bucătărie, fiind utilizate la numeroase preparate. Astfel, bucătarul a explicat că acesta este un condiment magic care se îmbină perfect la preparatele din spanac pentru a obține un rezultat extraordinar de delicios. ’’Se adaugă un vârf de șofran, care să își dezvolte aroma în grăsimea din tigaie. Se poate adăuga și puțin cimbru, dar nu este obligatoriu. Sau se poate adăuga doar cimbru, dacă nu aveți șofran. Însă acest minunat condiment din Orientul Mijlociu dă un gust extraordinar spanacului. Se adaugă spanacul și se asezonează cu sare și piper, lăsând câteva minute să se gătească împreună. Se lasă la răcit toată compoziția, chiar câteva ore. Când este rece, se bat 5-6 ouă cu foarte puțină sare și un cățel de usturoi zdrobit și se amestecă cu spanacul sotat. Se pune în forma de chec unsă cu ulei și tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor la 170oC pentru 45 minute. Se poate mânca și rece și cald’’, a precizat Chef Joseph Hadad. Sărmăluțe de ștevieFiind la mare căutare de către gospodine în această perioadă, ștevia are numeroase beneficii pentru sănătate. În acest sens, Chef Joseph Hadad ne învăță cum putem să preparăm ștevia pentru a obține un preparat plin de savoare, excelent pentru zilele de post.  

’’Trebuie să alegeți frunze mari de ștevie. Aveți nevoie de orez cu bobul rotund, ceapă tocată, pătrunjel, rozmarin și coriandru proaspăt, opțional. Mai aveți nevoie de morcov, rădăcină de țelină și țelină apio cu tot cu frunze. Ștevia se blanșează 2 secunde în apă cu sare, ca să fie mai elastică. Orezul se fierbe cam 60% în apă cu sare. Rădăcinoasele se dau pe răzătoare mare, iar apio, după ce s-au scos firele ațoase, se toacă cubulețe, la fel și ceapa. Se pun toate legumele în tigaie cu ulei de măsline și se sotează împreună cu pătrunjelul, până sunt un pic moi. Se strecoară și se amestecă cu orezul prefiert. Se adaugă un praf de nucșoară, un praf de cardamom și foarte puțin rozmarin, plus sare și pier zdrobit. Pentru un aspect mai pufos al umpluturii, puteți adăuga cubulețe de roșii decojite (doar pulpa, fără semințe), care sunt umede și fac orezul mai pufos. În Nordul Africii se adaugă și puțină scorțișoară. Puteți încerca, dacă vă place. Se fac sarmale în foile de ștevie’’, a dezvăluit bucătarul.

Cum pregătim sărmăluțele din ștevie

Joseph Hadad ne arată care sunt pașii pe care trebuie să-i facem pentru a pregăti sărmăluțele din ștevie după ce am adăugat toate ingredientele necesare.

‘’Pe fundul unei oale se așază rondele de roșii și, dacă a mai rămas din umplutură, se poate pune și ea. Se asezonează cu sare și piper roșiile și se adaugă câteva felii de lămâie. Dacă lămâile au coaja groasă, se balanșează câteva minute, ca să scoată amăreala din ele. Se așază sărmăluțele și se toarnă apă sau, și mai bine, supă de bază de legume, cam cu două degete peste sarmale, și 4 linguri de ulei de măsline. Se acoperă, se dă un clocot la foc mare și apoi se micșorează focul, se lasă parțial acoperit și se gătește fie pe aragaz, fie la cuptor, vreme de 45-50 minute, până scade sosul mult’’, a explicat Joseph Hadad.

Ce ingrediente putem adăugă pentru un adaos de proteine

Pentru cei care preferă preparatele bogate în proteine, bucătarul ne indică ce ingrediente putem adăuga sărmăluțelor din ștevie și o alternativă pentru zilele de dulce.

‘’Pentru un adaos de proteine, la umplutură se pot adăuga linte roșie, linte verde sau năut tocat, toate deja fierte. Sau se poate folosi aceeași rețetă integral din linte, fără orez. Iar pentru o variantă de dulce, în compoziție se poate adăuga carne tocată de pui, de vită sau de miel, mai ales că vine Paștele’’, a conchis Chef Joseph Hadad.

 

 

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Gabriela Ungureanu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel