Chef Joseph Hadad te învață cum să obții celebrul sos pesto.
Sosul pesto poate fi folosit într-o varietate de rețete și este adorat de foarte multe persoane, mai ales de cele care obișnuiesc să consume ierburi aromatice și multe condimente în mâncare. Are un gust intens și este cunoscut pentru culoarea sa perfectă verde. Totuși, de cele mai multe ori, oamenii obișnuiesc să-l cumpere direct preparat din magazin, însă el poate fi făcut cu ușurință și acasă. Ai nevoie de doar câteva ingrediente de bază, iar întregul proces pare a fi unul cât se poate de simplu, după cum explică chiar chef Joseph Hadad.
Ingrediente:
- 3 linguri parmezan ras
- 5 căței de usturoi
- 80g urzici
- 150g spanac
- 200g busuioc (doar frunzele)
- 300 ml ulei de măsline
- 80 g migdale prăjite
- Sare și piper după gust
Mod de preparare:
„1. Opăriți urzicile 1 minut, apoi spălați-le bine cu apă rece și stoarceți-le.
2. Pasați toate ingredientele până când se formează sosul. Dacă este nevoie, opriți și apăsați ingredientele cu o spatulă. Serviți cu paste, burrata sau preparatul favorit. Poftă bună!
TIPS:
Poate fi ținut la frigider până la 10 zile și 1-2 luni la congelator.”, a scris Joseph Hadad pe rețelele de socializare.
Te-ar putea interesa și: Viorel Pop, previziuni pentru anul 2024. La ce provocări și schimbări trebuie să ne așteptăm în perioada următoare
View this post on Instagram
Chiar dacă pastele sunt printre cele mai populare preparate unde se utilizează de regulă pesto, gama sa de utilizare este mult mai largă de atât, povestea tot Joseph Hadad, în urmă cu ceva timp. Poți să-l integrezi cu succes în anumite rețete cu pui, peste ouăle făcute ochi sau și în alte tipuri de mese. Mai mult, când vine vorba de pregătirea pastelor cu ajutorul său, este bine să eviți o greșeală majoră.
„Sosul pesto este perfect în combinație cu pastele. Și chiar dacă, teoretic merge cu orice formă de paste, cel mai bine s-a constatat că se lipește de cele cu forme învârtite, mai ales dacă sunt de casă. Dar nu doar pastele se bucură de savoarea lui, ci poate fi foarte bine combinat și cu alte mâncăruri. De la friptura de pui, la sandvișurile cu pesto și ochiuri sau chiar pe post de condiment pentru o supă. Ori combinat cu alte paste, pentru a obține sosuri noi, precum humus cu pesto, maioneză cu pesto ori cremă de brânză cu pesto. Dar nu-l gătiți.
Culoarea vibrantă și gustul proaspăt vor dispărea imediat ce îl puneți pe foc. Deci nici măcar pentru paste, nu încălziți sosul înainte, ci amestecați-l direct cu pastele gătite. Se va încălzi de la ele suficient, fără să își piardă aroma’’, a dezvăluit Chef Joseph Hadad în trecut pe blogul său.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News