Chef Salvo Lo Castro ne-a dezvăluit o rețetă inedită de creveți.
Sărbătorile bat la ușă, iar gospodinele sunt în căutarea celor mai inedite rețete, prin care îi pot surprinde pe cei dragi. Pentru a le oferi o mână de ajutor, am vorbit cu celebrul bucătar Salvo Lo Castro, care ne-a dezvăluit o rețetă inedită de creveți. Aceasta este perfectă de savurat atât de Crăciun, cât și de revelion, datorită numărului mic de calorii pe care îl conține, în comparație cu restul preparatelor pe care le avem pe masa de sărbătoare.
Ingrediente Gamberi alla Catalana:
- Creveți (aproximativ 16) 800 g
- Ceapa roșie 200 g
- Roșii cherry 200 g
- Oțet de vin alb 5 g
- Ulei de masline extravirgin 40 g
- Busuioc după gust
- Sare după gust
Mod de preparare:
„Fierbem foarte puțin creveții, vorbim de 10, 20 secunde. După, îi răcim, pentru că sunt niște creveți care se servesc reci, sunt foarte buni, aici în America sunt extrem de mâncați. După ce creveții au fiert, le curățăm coaja, pentru că ei trebuie să fie fierți în coajă. După, îi tăiem în jumătate și îi condimentăm cu ceapa, cu roșiile, rucola, pune și uleiul, se face un fel de sos extrem de gustos. De fapt, este un fel de salată rece de creveți. E bun rău de tot. Pe lângă mâncărurile tradiționale, precum sarmalele, acestea sunt niște mâncăruri fine, cu ajutorul cărora să copletăm masa de Crăciun.”, ne-a dezvăluit în exclusivitate, Salvo Lo Castro.
Dacă până acum a condus un restaurant de lux din România, în urmă cu ceva timp celebrul bucătar chef a decis să se mute în America. Acesta a primit această oportunitate încă de la începutul anului acesta, însă anumite lucruri l-au ținut în România până acum. Restaurantele din Miami și din Colorado unde chef Salvo Lo Castro este de-acum bucătar chef sunt tot de lux, astfel încât extrem de multe vedete de la Hollywood le trec pragul regulat.
„De acum o să lucrez câteva luni aici, după care revin în România, am ales schimbarea asta, pentru că lucrez în două zone foarte frumoase din America, gestionez un restaurant din Miami și unul din Colorado. Mutarea este definitivă, dar acum deocamdată fac o lună aici, o săptămână vin acasă. Oportunitatea a venit din luna aprilie, doar că eu am rămas în România ca să merg la „Sunt Celebru, scoate-mă de-aici”, trebuia să îmi onorez contractul cu Pro Tv-ul.”, a declarat Salvo Lo Castro, în exclusivitate pentru Specatcola.
Chiar dacă a plecat de puțin timp în America, chef Salvo Lo Castro le-a gătit deja numelor mari de la Hollywood, care au savurat fiecare preparat în parte.
„La cină i-am avut deja pe Harrison Ford și pe Catherine Zeta-Jones. Aici vine și Will Smith, toți. Aici sunt 200.000 de locuitori și 100.000 de bărcuțe cupela, e cel mai mare port din America care conține aceste bărcuțe. Săptămâna viitoare se face cel mai mare târg din lume de iahturi.În luna noiembrie mă transfer în Colorado, care e cea mai renumită stațiune de ski din America. Sunt chef executiv, mă ocupă de echipă, bucătărie, fac meniurile, tot.”, ne-a mai spus acesta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News