Chef Sorin Bontea a dezvăluit rețeta sa de chiftele marinate.
Pentru acest preparat, vei avea nevoie de:
Ingrediente chiftele
Carne tocată de porc
ceapă
patrunjel
usturoi
marar
sare
piper
ouă
cimbru
pâine înmuiată
Ingrediente sos marinat
Sus de roșii
Oțet
Usturoi
boabe piper
zahar
foi de dafin
Ceapa se toacă mărunt, la fel și pătrunjelul și mărarul, iar usturoiul de piseaza.
Într-un castron mare, adăugăm toate ingredientele, inclusiv pâniea înmuiată în apă și stoarsă bine.
Începem să formăm chiftelele și le așezăm pe o tavă. Le dăm prin făină și le punem la prăjit în ulei.
Între timp, ne ocupăm și de sosul marinat.
Călim usturoiul pisat pentru cateva secunde, apoi adaugam celelalte ingrediente și amestecam. Cînd compoziția începe să se îngroașă, adăugăm și chiftelele prăjite, pentru câteva minute. La final adăugăm și foile de dafin și mai lăsăm la fiert 2 minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News