Chifteluțe de pui cu susan. O rețetă rapidă și gustoasă

Data actualizării: | Data publicării:
Chifteluțe cu susan, sursa pixabay/ autor ChrisHumphrey
Descriere foto: Chifteluțe cu susan, sursa pixabay/ autor ChrisHumphrey

Chifteluțele de pui  cu susan sunt extrem de gustoase și se prepară foarte rapid.

INGREDIENTE:

500 g carne tocată de pui

1 cartof ras

1 ceapă mare

1 morcov mare

1 legatură de părunjel

sare și piper după gust

4 ouă

200 g pesmet

200 g semințe susan

ulei pentru prăjit

MOD DE PREPARARE:  Într-un bol se pune carnea tocată de pui. Peste carne se adaugă ceapa tocată mărunt  sau dată pe răzătoare să fie mai fină, morcovul ras, cartoful ras și scurs de zeamă, 2 ouă, pătrunjelul spălat și tocat mărunt. Se amestecă bine toate ingredientele ,apoi se potrivește compoziția cu sare și piper după gust, se adaugă 2 lingurițe de susan și se amestecă bine până ce toate ingredientele sunt bine omogenizate. Cele 2 ouă rămase se bat ca pentru omletă și se pun într-un vas separat, pesmetul se amestecă cu susanul și se dă deoparte. Cu mâna se modelează 20 de chifteluțe, pe care le trecem pe rând prin ou bătut, apoi le tăvălim prin pesmetul amestecat cu  semințele de susan și le aplatizam ușor cu mâna să le dăm forma dorită. Se încinge o tigaie cu ulei sau o fripteuză  și se prăjesc chifteluțele în baie de ulei, apoi se scot pe un șervețel de hârtie care va absorbi excesul de ulei. Dacă preferați varianta fără prăjire,așezați chifteluțele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le coaceți circa 35-40 minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.

POFTĂ BUNĂ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel