Cinci alimente pe care trebuie să le arunci acum din cămară. Semnele care îți indică faptul că sunt stricate

Data publicării:

Specialiștii au dezvăluit alimentele pe care tindem să le păstrăm pre mult timp în cămară.

Faptul de a avea suficient spațiu pentru a depozita alimente în casă poate fi incredibil de convenabil, în special pentru a reduce numărul de drumuri la magazinul alimentar. Dar, în timp ce mulți oameni știu că produsele perisabile trebuie să stea în frigider, și produsele uscate au nevoie de niște condiții optime de depozitare. Din fericire, respectarea câtorva reguli simple de menaj poate asigura că totul să fie constant proaspăt și bun de mâncat, potrivit Bestlife

Iată alimentele pe care trebuie să le arunci din cămară:

Condimente și mirodenii vechi

Acumularea unui dulap plin de condimente se poate face încet, în timp, pe măsură ce cumperi tot mai multe feluri. Dar, potrivit lui Kara Myers, fondator și dezvoltator de rețete, este posibil ca oamenii să păstreze în sertar și condimentele expirate.

În mod specific, ea spune că condimentele care par să-și piardă mai întâi gustul și aroma tind să fie ierburile măcinate, cum ar fi cimbrul, busuiocul și oregano, inclusiv versiunile preamestecate, cum ar fi condimentele italiene sau amestecurile universale care le conțin.

"Chiar și atunci când sunt depozitate într-un loc răcoros și uscat, acestea pot începe să își piardă aroma după aproximativ un an", spune Myers. "Și, deși nu există un interval de timp exact, merită subliniat faptul că condimentele cu semințe întregi (sau nemăcinate) pot dura până la patru ani dacă sunt depozitate corespunzător."

Citește și: Sorin Bontea, rețetă de salam de biscuiți cu ciocolată. Bucătarul chef folosește un ingredient secret


Uleiul tulbure

Uleiul este un adevărat element esențial în bucătărie, fiind necesar pentru orice, de la prăjirea anumitor preparate, la copt. Cu toate acestea, ar trebui să vă asigurați că nu folosiți un produs expirat dacă sticla a stat prea mult timp în cămară.

"Uleiurile precum cel de măsline și cel vegetal devin tulburi și vâscoase odată cu trecerea timpului", spune Lindsey Chastain. "După șase până la 12 luni, aromele lor devin schimbate. De aceea, ar trebui să înlocuiți uleiurile de gătit cel puțin o dată pe an pentru o nutriție și un gust optime."


Cafea

Pentru mulți oameni, ziua nu începe cu adevărat decât atunci când au o cafea proaspătă. Totuși, aceasta își poate pierde din gust, dacă nu îndeplinește anumite condiții.

"La fel ca acele conserve prăfuite de legume, cafeaua are și ea o dată de expirare în ceea ce privește gustul", spune un alt specialist. "Sigur, cafeaua nu "expiră" așa cum o fac alimentele perisabile, dar își pierde prospețimea și aromele vibrante pe măsură ce trece timpul."


Cerealele vechi

Cerealele pot fi un mic dejun rapid și ușor pentru cei care trebuie să iasă pe ușă în grabă. Din păcate, acestea se pot strica și mai repede decât alte produse din cămară.

"Cerealele uscate se pot strica în două-trei luni", spune Chastain. "Își vor pierde din gust și vor căpăta arome străine."

Citește și: Singurul condiment care îți poate afecta digestia. Nutriționiștii spun că trebuie să te oprești din a-l mai consuma


Făină veche

Indiferent de ceea ce coaceți, făina se numără printre cele mai esențiale produse de bază din bucătărie, alături de unt, ouă, sare și zahăr. Cu toate acestea, la fel ca multe dintre produsele de patiserie pe care le produce, nu va rămâne bună la nesfârșit.

"Făina de grâu rămâne proaspătă doar între trei și șase luni. După aceea, își pierde aroma și capacitatea de a produce produse de patiserie ușoare și pufoase", avertizează Chastain. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel